Van iets negatiefs naar iets positiefs. Het verhaal van Boterinoe

Iedereen heeft soms van die dagen dat alles tegenzit. Hier een voorbeeld van mijn baaldag. Bekende van me weten dat ik een superleuke maar ook schijtirritante kat heb, genaamd Botje a.k.a. Boterinoe. Hij krijgt het bijna dagelijks voor elkaar om mijn dag goed te verpesten.

Deze draak in hart en nieren is aan komen lopen bij mijn moeder zo’n 3 jaar geleden als schattige kitten van ongeveer 10 weken oud. Het rare was dat niemand hem kwijt was of zocht (nu begrijp ik waarom). Wat ik niet begrijp is dat mensen het nodig vonden om aan 1 kant zijn snorharen af te knippen waardoor hij geen evenwicht of oriëntatie vermogen meer had. Natuurlijk super zielig en ik nam die arme jongen in huis.

Vanaf dag 1 was deze jongen al een terrorkat. Van het spelenderwijs aanvallen van de andere 2 katten tot het slopen van dingen. Ook zit hij in een identiteitscrisis en denkt weleens dat hij een aap is door van het ene gordijn naar het andere te springen.

Maar hoe verpest hij je dag dan hoor ik jullie al denken. Dat is toch super schattig zo’n speels katje?

NEE! Dat is dus niet schattig en wel om deze reden:

Iedereen heeft het tegenwoordig ‘druk’, ik dus ook. Elke zondag maak ik avondmaaltijden voor de hele week en elke avond mijn maaltijden voor overdag. Soms heb je een moment dat je bijvoorbeeld net toekomt met je plakjes kipfilet zodat je de volgende dag wel boodschappen MOET doen.

Maar dan…. Kom ik thuis van werken en sporten en wil ik dus mijn eten klaarmaken. Normaliter zit de terroraap altijd al voor de deur als ik binnen kom maar die ene vierkante meter voor de deur is verdacht leeg. Wanneer ik gelijk doorloop naar mijn woonkamer zit mijn chihuahua al super schuldig in een hoekje gedoken. Jullie raden het al, ik word super suspicious en ga een rondje door het huis lopen. En ja hoor, mijn oog valt gelijk op de openstaande koelkast welke meneer gewoon open krijgt en normaal dus vastzit met duct tape. Het eerste waar ik natuurlijk aan denk is mijn kipfilet en die is weg/foetsie/pleite.

Na een hele scheldserenade tegen botje waardoor de andere 2 katten onder bed liggen en de chihuahua trilt van angst (ik weet het, super zielig) is het enige respons wat ik krijg een miauw en een kopje tegen mijn been. Daardoor word ik nog bozer en tot 10 tellen helpt niet omdat die kat gewoon het lak aan me heeft.

Nou leuk verhaal, lekker lang ook hoor ik in jullie hersenpannen ronddwarrelen.

Wat ik hiermee wil aangeven is dat er vervelende dingen gebeuren in het leven. Dat mijn kipfilet weg is, is echt verschrikkelijk want ik moet dan naar de supermarkt waar ik een hekel aan heb. Maar hoe je hiermee omgaat is heel belangrijk.

Bij mij helpt het door die kleine bange chichiwa op te pakken en een rondje te wandelen. Ook helpt het om iets negatiefs in iets positiefs om te zetten. Bij zo’n gebeurtenis denk ik dan; Botje heeft wel genoten van MIJN kipfilet (positief), ik moet nu nieuwe kipfilet gaan halen en heb ook comfortfood verdiend (extra positief).

Je kan van iets negatiefs altijd iets positiefs maken ook al moet je diep graven en creatief zijn. Probeer het, het helpt echt. Nu moet ik er zelfs om lachen totdat ik na mijn werk weer thuiskom en die vierkante meter voor de deur is weer leeg.

Ik weet het, lang verhaal maar toch leuk om te delen (trouwens wel met toestemming van botje want hij houd zijn stommiteiten liever binnen het gezin).

Veel liefs,

Kyra en Botje

2 reacties op ‘Van iets negatiefs naar iets positiefs. Het verhaal van Boterinoe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s