Van onzeker veulentje naar showpony 15 weeks out

Zoals op social media  te zien is ben ik een fanatiek sporter. Geen voetbal, geen dansmoves (ik ben geen goede danseres) maar lekker smijten met gewichten in het krachthonk samen met de “breeje Berry’s” van Roosendaal.

Vroeger heb ik altijd wel aan paardensport gedaan ongeveer 6 dagen per week. Voor de mensen die denken “het paard sport en jij niet”, geloof me het kan best intensief zijn. Maar toen mijn paard weg moest van mijn vader omdat ik 2x in het ziekenhuis was beland door die deugniet ben ik ook gestopt met sporten.

Tot….

Mijn zusje ons ingeschreven had om te sporten met een personal trainer (ze misbruikt me altijd voor korting). Waarvan ik dacht dat het bij 1x zou blijven had ze ons ingeschreven voor 20 train sessies met daarbij ook begeleiding van voeding i.v.m. mijn verschrikkelijke eetproblemen.  In het begin had ik er totaal geen zin in en werd al moe als ik aan sporten dacht maar ik zette door. Na een aantal weken sporten en vooral een beetje normaal proberen te eten want ik moest dit opbouwen merkte ik al snel veranderingen aan mijn lichaam. Mijn haar werd weer iets voller, ik voelde me fitter en voelde me beetje bij beetje minder onzeker, kwam aan in gewicht en zat lekkerder in mijn vel.

Tot…..

De duivel in mijn hoofd mij weer de baas werd waardoor ik weer terugviel in het niet eten en weer super onzeker werd in alles. Ik was verschrikkelijk negatief en down totdat mijn moeder me tot halt riep en zei dat ik heel snel normaal moest doen. Ze hield me een hele lelijke spiegel voor. Ik schrok echt van mezelf en besloot me te herpakken. Ik stuurde m’n trainer een whatsapp bericht dat ik echt zijn hulp nodig had en zoals gewoonlijk stond hij weer voor me klaar.

Vanaf die dag ben ik keihard aan mezelf gaan werken, zowel op lichamelijk vlak als geestelijk vlak. 5/6 dagen in de week trainen en goed eten en ondertussen ben ik weer een aantal kilo’s aangekomen. Mijn trainer was/is echt mijn steun en toeverlaat en ik kan alles bij hem kwijt wat echt heel belangrijk is. Waarschijnlijk heeft hij het zelf niet door wat hij voor me gedaan heeft en nog steeds doet haha. Maar op een of andere manier mistte ik toch een uitdaging, een doel. Ondertussen was heel mijn mindset al veranderd en zat ik super lekker in mijn vel maar ik mistte toch iets.

Waarschijnlijk heeft iedereen wel iemand waar hij/zij tegenop kijkt, ik ook. Zo zag ik op Instagram een aantal bloedmooie vrouwen die meededen aan bikinifitness wedstrijden en mijn hart maakte een sprongetje! IK WIL DIT OOK!!!

Afijn, ondertussen volgde ik een voedingsschema + trainingsschema van Flexchallenge.eu om mezelf klaar te stomen voor een eerste keer op dat mooie podium. Had ik er moeite mee? Soms, vooral met het vele eten! De spiegel is de ene dag mijn beste vriend maar de andere dag mijn ergste vijand. Je ziet je lichaam veranderen en voor je positieve mindset blijft het een uitdaging.  Wat ik daarmee bedoel is wanneer ik een cheatday heb en mijn buik zo opgeblazen is ik zo gigantisch baal van mezelf waardoor ik de spiegel gewoon bedek met een laken. Slaat eigenlijk nergens op maar voor mij werkt het zodat ik de volgende dag gewoon weer helemaal happydepeppy sta te shinen voor de spiegel.

Afgelopen vrijdag ben ik bij Harry de Jonge in Veldhoven geweest van Muscle Totaal Gym om te kijken of het haalbaar is om mee te doen aan de S.A.P. Cup welke 9 en 10 december gehouden word in Veldhoven. Dit is een beginnerswedstrijd waar ik ga meedoen in de klasse bikinifitness. Nadat we het e.e.a. besproken hadden en de metingen hadden gedaan kreeg ik het verlossende antwoord dat het zeker haalbaar is. Mijn gedachtes gingen alle kanten op wanneer hij zei “oke je hebt nog 15 weken, nu moet je ervoor gaan”.

Gelijk is mijn trainingsschema aangepast van 3 keer per week cardio naar 5 keer per week om mijn vetpercentage naar beneden te halen. Ook het voedingsschema is aangepast naar minder calorieën dus minder koolhydraten wat zo ontzettend fijn is voor mijn spastische darm. Tot 23 september mag ik nog 1x per week een cheatday en daarna is het over met de pret. Nu is het moment daar dat ik flink moet gaan knallen maar ik heb er zo ontzettend veel zin in!

Elke week ga ik een update schrijven over hoe deze leuke/zware/spannende tijd gaat verlopen met alle ups maar waarschijnlijk ook de downs en de struggles.

Veel liefs,

Kyra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s