We worden wijzer met de jaren

Volgende week komt mijn zusje met haar gezin bij mij wonen voor een maandje totdat ze de sleutel krijgen van hun nieuwe paleisje. Dus het was tijd om de zolder op te ruimen. Ik zag een doos staan met wat oude spullen die ik van mijn moeder had gehad met onder andere een grote dikke envelop waarop stond “openmaken wanneer ik 25 jaar ben” en laat ik nu toevallig 25 jaar zijn.

Blijkbaar had ik op mijn 13e deze envelop gemaakt met allerlei herinneringen van de basisschool waaronder klassenfoto’s, dvd van de musical en een dagboek. Ik ben eens goed gaan zitten voor dat dagboek om te kijken wat ik in die tijd allemaal mee had gemaakt omdat ik veel dingen een beetje verdrongen heb. Ik begon met dat dagboek toen ik 8 jaar was en heb erin geschreven totdat ik 12 was en naar de middelbare school ging. Op 1 avond heb ik het hele boek uitgelezen, gelachen maar ook een paar tranen gelaten. Waar ik het meest om heb gelachen zijn de problemen die we die we toen hadden en het was alsof de wereld verging. Van de teksten “ik ben op hem maar hij niet op mij” tot “ik haat mijn leven want ik mocht van mama geen mascara op” de grootste problemen kwamen voorbij. Toen ging het leven van een tiener niet over rozen en konden we van een mug een dikke vette olifant maken. Hoe heerlijk is het om er nu over terug te lezen en je bedenkt waarom je je in godsnaam zo druk maakte om zulke kleine dingen.

Iedereen maakt verschillende dingen mee in het leven wat je eeuwig bijblijft, vergeet of waaraan je herinnert word  bij het horen van een bepaald lied. Zo heb ik bijvoorbeeld een aantal gebeurtenissen die ik zo graag wil vergeten of niet meer aan wil denken. Soms hoor ik dus een lied op de radio en dan denk ik godver dat nummer wil ik niet horen en denk ik even terug aan het verleden. Dat geeft niets want het verleden maakt je hoe je uiteindelijk zal worden. Je leert ermee omgaan en het een plekje geven. Maar wat als gebeurtenissen samenkomen op 1 dag waar je van walgt of ontzettend veel spijt van hebt die ook nog eens met elkaar te maken hebben?

Dit gebeurde me gisteren en ik ben er flink ziek van geweest. Ik kwam 2 verschillende personen tegen op dezelfde dag die beide met het verleden te maken hebben. Niet 2 gebeurtenissen maar 1 gebeurtenis met 2 verschillende verhalen die verwikkeld waren in elkaar. Snappen jullie het nog? Het stomme is echter dat ik beide al jaren niet gezien heb in persoon en dat ik ze opeens beide op dezelfde dag zag. Ik denk namelijk dat alles gebeurd met een reden maar wat is hier de reden van want het was gewoon te toevallig. Het hele verhaal kwam weer terug welke je HIER kan lezen en ik kreeg bij het zien van de 2e persoon bijna een paniekaanval welke ik echt moest onderdrukken aangezien ik met mijn zusje en haar kinderen in de auto zat. De rest van de dag kon ik aan niks anders meer denken en was ik echt eventjes van m’n flapkes af maar gelukkig kon ik me vanochtend weer herpakken.

Wat er toen gebeurd is, is ontzettend vervelend en bijna misselijkmakend maar ik heb ervan geleerd. We worden dus wijzer met de jaren en zullen door de dingen die we meemaken anders gaan handelen omdat we niet hetzelfde als toen willen voelen of weer moeten doorstaan. Als mama nu zegt je mag geen mascara op dan haal ik mijn schouders op en doe ik het toch wel en stort mijn kyrawereld niet in. Dat de gebeurtenis van gisteren is gebeurd doet me weer beseffen dat ik goede mensen om me heen heb waar ik ontzettend veel steun van krijg en me helpen waar nodig.

Soms word je met je neus keihard op de feiten gedrukt van wat er in het verleden is gebeurd. Ik dacht even dat ik weer het meisje van 20 was, maar gelukkig word ook ik wijzer met de jaren en waardeer ik door de gebeurtenis van gisteren nog meer de dingen die ik in het heden heb. De mensen om me heen, de dingen die ik kan doen, mijn rustige thuisbasis met mijn huisdiertjes. Ik denk dat dit even een wake-up call was. Ik heb een periode gehad dat ik alles weer negatief zag en niks meer waardeerde en alleen maar meer wilde maar door gisteren ben ik toch weer gelukkig met hoe mijn leven er nu uitziet.

Kijk soms achterom maar niet te vaak. De toekomst kan zoveel brengen zolang je maar de harde wijze lessen die je van vroeger hebt geleerd maar meeneemt. Hoe ga jij om met gebeurtenissen en word je er wijzer van? Stuur een berichtje of laat een reactie achter want we kunnen altijd van elkaar leren.

Veel liefs,

Kyra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s