Het onbekende is eng

Een eerste date, naar een nieuwe sportschool, naar een onbekende plek, ik vind het eng. Van tevoren kan ik me ontzettend druk maken terwijl het naderhand ontzettend meevalt.

Momenteel zit ik lekker in de Moezel in Duitsland op een mini-motorvakantie met mijn moeder. Moeders ligt al lekker te snurken in bed en ik kan dus niet slapen. Alle nieuwe indrukken van de afgelopen 2 dagen moet ik eventjes verwerken en dat kost best veel moeite. Ik ben doodop maar kan niet slapen. Afgelopen nacht heb ik een hele onrustige nacht gehad omdat ik steeds wakker schrok van nare dromen over mijn motor.

Ik rij al een paar jaar motor maar heb nog nooit in de bergen gereden dus werd het tijd om dat eens te leren als een echte bikerchick. Al een maand heb ik me druk lopen maken hoe deze week eruit zal komen te zien en gisteren was het eindelijk zover om te vertrekken. M’n moeder had een mooie route gemaakt waarbij er dus wegen waren met mooie scherpe bochten.

Ik was bang dat ik niet goed kon rijden, of ik mijn moeder niet zou irriteren met mijn rijstijl en het engste… dat ik de bocht uit zou vliegen. Maar gelukkig ging alles goed en heb ik echt genoten van deze eerste 2 dagen in de bergen. Achteraf denk ik dan, waar loop ik me toch druk over te maken. Maar ik ben hooggevoelig dus heb even de tijd nodig om alle indrukken te verwerken. Dus hier zit ik dan, alleen op het terras om even lekker van me af te schrijven op deze blog.

Vind jij nieuwe dingen ook lastig? Laat het gewoon over je heen komen en neem even een me-time om alles te evalueren zoals ik nu op het terras. Wat ging goed, wat ging beter en wat kan nog beter. Schrijf het eventueel van je af zodat je met lege gedachtes goed kan slapen.

Nu ik deze tekst getypt heb voel ik me echt een stuk beter dus zie het maar als een “ik schrijf van me af” blog. Morgen hebben we weer een mooie rit voor de boeg en ik ben van plan om gewoon keihard te genieten van de mooie omgeving. Ik merk dat hoe langer we rijden, hoe meer ik ga genieten van de omgeving en steeds meer zelfvertrouwen krijg.

Dus een nieuwe les voor mezelf. Je niet van te voren druk maken want je schiet er echt niks mee op. Leef in het moment en geniet!

Ik ga lekker slapen

Veel liefs,

Kyra

2 reacties op ‘Het onbekende is eng

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s