Let’s do this! Bali here I come.

Na ontzettend lang twijfelen is de knoop doorgehakt! Ik ga naar Bali, helemaal alleen en dat 3 weken lang eind oktober. Eerder heb ik een blog geschreven dat ik alles eng vind welke je HIER kan lezen dus dit is een hele grote stap voor me.

Waarom doe ik dit in godsnaam hoor ik mensen in mijn omgeving zeggen. De reden dat ik dit doe is dat ik persoonlijke ontwikkeling ontzettend belangrijk vind. Ik wil gewoon niet meer bang zijn voor nieuwe dingen. Ik ben van mening dat er altijd ruimte is voor verbetering, ook op persoonlijk vlak.

Laatst hoorde ik van iemand dat mensen mij zien als een stoere chick waar ik zo hard om moest lachen. Ik ben namelijk allesbehalve stoer maar wil wel graag wat stoerder worden door dingen zoals dit te doen.

Een paar maanden terug had ik al een ticket geboekt en later weer geannuleerd omdat ik weer bang werd en niet meer wilde gaan. Na lang nadenken heb ik nu dan toch eindelijk weer een ticket geboekt en ga ik nu echt zodat ik mezelf niet meer af hoef te vragen hoe het zou zijn om alleen te reizen.

Als je alleen op rondreis gaat ben je helemaal op jezelf aangewezen wat ontzettend spannend is. Kan ik wel alleen zijn, zal ik het leuk vinden, wat als ik de weg kwijtraak of heimwee krijg en ga huilen in mijn kamertje. Ik zal het die 3 weken allemaal ontdekken. Het zou goed kunnen dat ik denk “dit doe ik nooit meer” maar dan heb ik het in ieder geval geprobeerd. Wat ook een reden is, is dat ik alleen ben en gewoon op vakantie wil en er niemand mee kan haha.

Maar het leuke van reizen is natuurlijk dat je het e.e.a. gaat voorbereiden. Welke hotspots wil ik zien, in welke hostels ga ik slapen, wat moet ik allemaal meenemen, welke route ga ik afleggen? Zo heb ik ontzettend veel reisblogs gelezen van reizigers die allerlei handige tips geven als je gaat backpacken.

De backpack is geregeld, de route is uitgestippeld en de hostels zijn uitgezocht. Voor de eerste twee dagen heb ik het hostel al geboekt en de rest zie ik daar wel. Ook heb ik een document gemaakt van de hostels welke ik in optie heb staan die er goed uitzagen en welke goede recensies hebben want mezelf helemaal in het diepe gooien zie ik nog niet zitten. Zo heb ik dus toch het een en ander gepland staan want ik wil blijven slapen in Canggu, Ubud, Nusa Pendida, Nusa Lembongan en als laatste Sanur.

Aangezien ik half Indonesisch ben heb ik helaas alleen maar scheldwoorden geleerd van mijn moeder en opa. Om toch niet compleet voor schut te staan en alleen maar met handen en eventueel voeten te moeten communiceren heb ik een taalgids gekocht en een app op mijn telefoon gezet. De app kan ik zeker aanraden! De app heet Babbel en je kan spelenderwijs allerlei verschillende talen leren. Je oefent hiermee je uitspraak en ze laten je dingen typen zodat je ook weet hoe je de woorden moet schrijven. Ook zitten er in de app dialogen waardoor ze je een gesprek laten voeren. Wat mij betreft is de app een echte musthave als je naar een land gaat waar ze minder goed engels spreken.

Ben je al een keer in Bali geweest en weet je plekken/hotspots welke ik zeker moet bezoeken, laat het vooral weten. Elke tip is welkom!

Veel liefs,

Kyra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s