Motortrip Cochem aan de Moezel

Zowel mijn vader als mijn moeder rijden fanatiek motor. Al een aantal jaar heb ik mijn motorrijbewijs alleen door bepaalde omstandigheden niet heel veel gereden op mijn Kawasaki Ninja. Moeders vond het tijd dat ik wat meer kilometers ging maken en stelde een moeder-dochtertrip voor op de motor. Het zou de eerste keer worden dat ik buiten Nederland en in de bergen ging rijden. Over deze trip heb ik me heel druk lopen maken welke je hier kan lezen. In deze blog wil ik laten zien waar we hebben geslapen, waar we heen zijn geweest en welke bezienswaardigheden ontzettend leuk zijn als je met de motor naar Duitsland gaat.

Het begin.

We vertrokken al vroeg en zijn over de snelweg naar Eupen gereden in België waarna we binnendoor naar Derenbach reden in Luxemburg voor de eerste overnachting in Hotel Auberge Eislecker Stuff. Het is een heel simpel hotel gerund door een hele lieve familie die ontzettend hun best doen om het jou naar je zin te maken. Je kan er goed eten voor een kleine prijs maar verwacht er geen culinair hoogstandje van en de kamers zijn heel basic maar wel super schoon. Het handige aan dit hotel is, is dat je je motor bij hun in de grote garage mag zetten welke op slot gaat.

img_4470

Na het ontbijt welke zeer uitgebreid was voor zo’n klein hotel zijn we weer op de motor gestapt om binnendoor te rijden naar Duitsland. Mijn moeder maakt zelf haar routes altijd op de computer welke ze dan in de navigatie zet. Maar op deze site kan je heel veel routes downloaden welke je dan makkelijk op je navigatie kan zetten.

De rest

Een hele dag op je motor is natuurlijk niet niks en had moeders last van zadelpijn dus zijn we tussendoor een aantal keer gestopt voor een happie en een snappie voordat we aankwamen bij het Motorhotel Bike-Inn. Dit hotel ligt in Treis-Karden en heeft wat mij betreft de ideale ligging om verschillende dagtoertochten te rijden naar de Eifel-, Rijn-, Moezel- en Hunsrückgebied. Ook ligt het erg gunstig qua eetgelegenheden want je hebt in het gebied veel aanbod. Het hotel word gerund door een echtpaar waar de passie voor het motorrijden er vanaf straalt zodra je daar aankomt en word begeleid naar hun motorstalling. Ze bieden verschillende arrangementen aan zoals bergtrainingen en walk & drives. Ook kunnen ze verschillende routes op je navigatie zetten want zij kennen dit gebied natuurlijk ontzettend goed.

Na dus onze motoren veilig te hebben gestald in de garage werd er gelijk gevraagd of we ons eerst wilde opfrissen of dat we gelijk wat koud drinken wilde na de lange rit. Moeders en ik voelde ons gelijk welkom en we verbleven hier dan ook 3 nachten. De kamer zag er super netjes uit en was heerlijk schoon. Het leuke van het hotel is, is dat het echt een motorhotel is waardoor je in contact komt met andere motorrijders en hun verhalen en ervaringen vertellen.

De volgende ochtend zijn we een behoorlijke route gaan rijden door de bergen. Ik vond het eigenlijk helemaal niet zo leuk en zelfs een beetje eng met al die scherpe bochten. Toen we terugkwamen in het hotel nam de hoteleigenaar me apart om me een theorieles te geven over hoe je in de bergen moet rijden. Hij vond het namelijk zonde dat ik bang was op de motor en wilde me er vanaf helpen. Ik heb ontzettend veel aan deze les gehad want de volgende dag ging het stukken beter met het rijden en was ik helemaal niet meer bang op de motor.

Dit gebied is op zichzelf ontzettend mooi. Je rijd langs de Moezel, verschillende wijngaarden, bergpaden, weilanden, leuke dorpjes en kan genieten van een geweldig uitzicht op verschillende viewpoints. De mensen zijn super lief en het hele gebied heeft een sprookjesachtige uitstraling. Verken niet alleen het gebied op de motor maar ga ook eens lekker aan de wandel.

Na deze paar dagen zijn we weer op de motor gestapt om via de snelweg weer snel naar huis te rijden zonder teveel tussenstops omdat er niks lekkerder is dan gewoon weer thuis te zijn.

Weet jij nog leuke routes om te rijden? Laat het me vooral weten want er staat nog veel meer leuks op de planning.

Veel liefs,

Kyra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s