Kyra en een scooter

De tweede dag op het mooie Bali in Canggu was aangebroken en ik was van plan om lekker naar het strand te gaan. Het leek me dus ook heel slim om een scooter te huren aangezien deze maar €3,- per dag kost. Het plan was om naar Eco Beach te gaan dus ik stapte vol goede moed op die scooter maar die was ook net zo snel weer verdwenen. Na bijna een hond aan te hebben gereden, m’n knipperlichtknoppen aan de andere kant bleken te zitten en diverse keren spook te hebben gereden kwam ik aan op een heel ander strand dan ik in gedachte had.

In Bali rijden ze dus links, was ik even vergeten. Maar dat betekend dus ook dat heel die scooter omgedraaid werkt. Wat een ramp was dat zeg, zag er al tegenop om terug te rijden naar het hostel. Om even van het avontuur bij te komen besloot ik te gaan lunchen bij Warung Middle op Batu Bolong Beach. Dit is echt mijn nieuwe hotspot! Je kan er heerlijk zitten op zitzakken en heerlijke smooties en gerechten eten voor ontzettend weinig geld.


Na de lunch besloot ik ervoor te gaan, een surfles want Canggu is echt een surfhotspot onder de locals en de toeristen. Na de eerste 2 golven waarbij ik bijna verzoop kwam mijn geheugen terug met de conclusie dat ik een hele slechte zwemster ben en gaf ik het op. Strandhangen en relaxen is meer mijn ding dus had ik besloten om gewoon een strandbedje op te zoeken en te relaxen.

Rond 6 uur word het in november al donker op Bali dus ik besloot om half 6 terug te gaan naar het hostel. Normaal duurt een rit terug naar het hostel zo’n 10 minuten maar Kyra was natuurlijk heerlijk eigenwijs om te denken de route nog te weten en ben ik gaan rijden op die verrekte scooter. Uiteraard raakte ik verdwaald en om het nog erger te maken raakte ik ook nog verdwaald in een of andere achterbuurt (thank god I look like a local with me pindabloed). In gedachte bedankte ik stiekem m’n mammie dat ik haar uiterlijk had en niet de blonde lokken en blauwe ogen van m’n vader.

Op Bali lopen ontzettend veel honden waarvan de meeste gewoon een baas hebben. Wanneer de schemering begint veranderen deze cuties in Tasmaanse duivels omdat ze hun gebied echt beschermen dus let hier op! Zo reed ik dus in een achterbuurt en een bende agressieve honden kwam achter me aan en probeerde me serieus te pakken totdat ik keihard remde en iets liet ritselen in mijn rugzak. Zoals elke hond is, een schooier, waren deze dat gelukkig ook. Ik gooide een koekje naar ze toe waardoor ze gingen vechten met elkaar en ben ik snel weer verder gereden.

Door alle paniek van het links rijden, het drukke verkeer en andere chaotische dingen was ik helemaal vergeten dat ik gewoon een navigatie heb op mijn telefoon dus toen ik weer in de bewoonde wereld kwam heb ik deze aangezet en ben ik zonder problemen toch aangekomen bij het hostel, 45 minuten later i.p.v. 10 minuten. Natuurlijk had ik gelijk de sleutels teruggegeven en tegen mezelf gezegd dat ik NOOOOOIT meer op een scooter stap op Bali.

Oja voordat ik het vergeet, sorry papa dat ik niet heb geluisterd toen je zei dat ik gewoon een taxi moest pakken! Next time I’ll listen haha want onthoud…… Papa’s hebben altijd/meestal gelijk!

Veel liefs,

Kyra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s