5 redenen waarom ik vind dat iedereen 1x in zijn/haar leven alleen op reis zou moeten gaan.

Zoals jullie weten ben ik heel goed in twijfelen. Zo heb ik dus ook lang getwijfeld over mijn vakantie. Ik wilde graag op vakantie maar niemand wilde of kon mee dus besloot ik alleen te gaan. Verschrikkelijk eng maar tegelijkertijd zo geweldig. Daarom raad ik het iedereen aan om tenminste in keer in je leven alleen op vakantie te gaan en wel om deze redenen:

  1. Je hebt zoveel vrijheid als je alleen reist. Geen concessies moeten doen, geen discussies maar gewoon doen waar jij op dat moment zin in hebt. In het dagelijks leven word er altijd van je verwacht dat je rekening houd met een ander want anders ben je egoïstisch. Als je alleen reist kan je alleen egoïstisch zijn naar jezelf want je hoeft ook alleen maar rekening te houden met jezelf. Ik vond het zelf heerlijk om te doen wat ik wilde zonder dat ik beïnvloed werd door een ander zodat ik echt kon luisteren naar mijn eigen gevoel.
  1. Je wordt zelfstandig. Alleen op vakantie betekend alles alleen regelen en beslissen. Zoals hierboven is dat lang leve de vrijheid maar wat als je voor een keuze komt te staan tijdens je reis en je moet alleen beslissen wat juist is? Je leert omgaan met verschillende situaties zoals verdwaald zijn in het donker net als ik in Bali of bijna doodleuk bijna Taiwan inlopen terwijl je eigenlijk je andere vlucht moet halen maar de weg kwijt bent op dat vliegveld. Er is op dat moment niemand die je handje vasthoud en zegt wat je het beste kan doen maar je moet het zelf uitvogelen.
  1. Alleen is niet alleen. Wanneer je alleen op reis bent is de kans groot dat je je slaapplek in hostels gaat zoeken. Ook wanneer je een hotel boekt en je bent alleen heb je ontzettend veel aanspraak en leer je veel nieuwe mensen kennen die misschien normaal aan de andere kant van de wereld wonen. Je deelt ervaringen, leert over hun gebruiken en tradities en misschien trek je wel een paar dagen met diegene op. Ik werd zelf met open armen ontvangen in het hostel en werd gelijk 2 avonden mee op sleeptouw genomen door een groepje die elkaar ook nog maar een dagje kende.
  1. Je leert jezelf kennen. Ik als HSP’er weet vaak niet of mijn gevoelens nou echt mijn eigen gevoelens zijn of die van een ander. Toen ik alleen op reis ging leerde ik wat echt mijn gevoelens waren en kon ik ermee omgaan omdat ik geen invloeden had van andere die me dierbaar waren. Je eigen tempo bepalen, doen wat jij leuk vind, je eigen reacties analyseren op bepaalde dingen die tijdens een reis gebeuren. Je leert van jezelf en word daar veel wijzer van.
  1. Je zal een ervaring hebben die je nooit zal vergeten en kan trots zijn op jezelf. Hoe vaak ik wel niet heb gehoord van mensen dat ze het zo knap vinden dat ik alleen op vakantie ben geweest en dat ze het zelf niet durven. Ik zeg dan gewoon doen! Een mooiere ervaring is er niet voor mij. Je hebt wat te vertellen thuis en leert ontzettend veel. De weg ernaartoe is ook ontzettend leuk omdat je van te voren natuurlijk wat voorbereidingen moet treffen als je net als ik een rondreis in je uppie gaat doen. Je hebt gaandeweg continue twijfels of je het wel moet doen of niet gewoon met iemand op vakantie moet gaan. Maar geloof me.. wanneer je uit het vliegtuig stapt met de Hollandse grond weer onder je voeten zal je zeggen dat alles is meegevallen en zal je al in de auto of trein terug naar huis weer naar tickets aan het kijken zijn voor de volgende bestemming.

Wanneer mensen vragen of ik het weer zou willen doen antwoord ik volmondig ja! Maar zeg ik er wel bij dat ik niet meer weg zou willen zonder m’n vriend maar wanneer ik vrijgezel zou zijn ik zeker weer alleen weg zou gaan om een rondreis te maken.

Dus wat word jouw bestemming??

Veel liefs,

Kyra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s