Minder belasting betalen van brutoloon maar…….

De baasjes van Nederland weten ons weer goed voor de gek te houden. BTW van boodschappen gaat omhoog, energie gaat omhoog maar er word wel minder belasting ingehouden op je brutoloon. Gaan we er dus op vooruit?? Ik vind van niet. Het is gelukkig niet zo’n drama dat ik op de kleintjes moet letten maar ik ben een geldwolf en wil zo veel mogelijk besparen op kleine dingen zonder dat het veel moeite kost. Dus laat ik nu in een lieve bui zijn en deze bespaartips met jullie willen delen.

Lekker cosy op de bank met je onesie.

Het leukste van de wintermaanden vind ik toch wel legaal op de bank kunnen chillen met je onesie. Mijn vriend vind zowel mijn onesie als mijn panterbadjas niet echt aantrekkelijk maar met het argument dat daardoor de verwarming niet op 22 graden hoeft te staan ziet hij het door de vingers. De gehele winter staat de verwarming in huis op 17,5 graden puur zodat ik lekker in mijn onesie op de bank kan hangen.

Die vervelende folders waar je wat aan kan hebben.

Nee en nee sticker op je brievenbus? Download de reclamefolderapp en begin met hamsteren. Bij supermarkten heb je vaak goede aanbiedingen en kan je veel dingen die langer houdbaar zijn voordelig inslaan dus koop groot in. Ik baseer vaak mijn boodschappenlijst op de producten die in de aanbieding zijn. Per week zal het niet veel schelen maar alle kleine beetjes zijn mooi meegenomen.

Stickerplakken korting pakken.

Ik doe of na het eten of na het sporten boodschappen. Vaak omdat dit toevallig zo uitkomt maar het voordeel hiervan is, is dat de medewerkers van bijvoorbeeld de Albert Heijn stickers plakken met 35% korting op producten die niet lang meer houdbaar zijn. Vaak loop ik dan even langs het vlees en koop ik 3 pakken kipfilet welke ik in de vriezer gooi.

Mag het een standje lager.

In de winter is het onnodig om de koelkast op een hoge stand te zetten dus geef de koelkast wat rust en zet hem een standje lager. In de zomer moet dat ding al hard genoeg werken om het eten goed koel te houden. Ik hoor de mannen al denken… dan is mijn bier niet koud genoeg. Zet die krat in de schuur of tuin,, daar komt ook je vrouw/vriendin niet zo vaak denk ik dus heeft ze niet in de gaten hoeveel bier je werkelijk naar binnen tikt elke avond.

De kracht van geduld.

Al je kleren hoeven niet binnen anderhalf uur droog te zijn want je kan ze niet allemaal tegelijk aan. Het kost iets meer tijd maar het scheelt best veel als je je was gewoon ophangt in plaats van het in de droger te gooien. Overdag kan 1 droogbeurt wel € 0,35 per keer kosten. Oke, de droger hoeft niet de deur uit want ik gooi wel de handdoeken en beddengoed in de droger zodat ze lekker zacht worden. Een gemiddeld gezin heeft minimaal 1 was per dag om te wassen excl. handdoeken en beddengoed. Als je enkel je handdoeken en beddengoed in de droger gooit kan je zelf wel nagaan hoeveel dat kan schelen op jaarbasis.

Dit zijn maar enkele voorbeelden die ik toepas in het dagelijks leven. Het zijn kleine tips waar je niet direct iets van voelt. Soms hou ik het bij en bespaar ik in een maand tijd tot wel € 50,- aan boodschappen. Geeft toch een lekker gevoel vind ik zelf.

Aan welke kleine besparingen doen jullie die weinig moeite kosten?

Veel lief,

Kyra

3 reacties op ‘Minder belasting betalen van brutoloon maar…….

  1. Ik flikker van die blauwe blokken in de stortbak van het toilet en spoel niet elke kleine boodschap door. Door het blauwe water valt dat niet meteen op en ruiken doe je het ook niet. Bespaart me wat liters water, maar vooral drinkwater dat in de toekomst schaarser zal worden. Ik woon maar alleen, dus dat scheelt wel 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s