Een dier heb je niet voor even maar voor heel zijn leven

Het valt me steeds vaker op dat er steeds meer dieren in de steek worden gelaten door hun “eigenaren”. Dit is iets wat ik totaal niet snap en er best zwaar mee heb als ik weer een bericht zie op social media. Ik erger me hier ontzettend aan en wil even van me afschrijven.

Vanaf mijn geboorte ben ik opgegroeid met dieren en heb ook soms liever dieren om me heen dan mensen. Ze zijn loyaal, betrouwbaar en gaan voor je door het vuur waar veel mensen wat van kunnen leren. Zelf heb ik nu 3 katten en een hondje en kan me echt niet voorstellen dat ik ze weg zou doen. Ik snap best wanneer je bijvoorbeeld echt niet meer voor ze kan zorgen om financiële redenen of welke geldige rede dan ook je ze onder wilt brengen bij een gouden mandje. Maar het gebeurd zo vaak dat een hond gewoon aan een boom gebonden wordt of aan een hek bij een asiel. Je wilt toch weten dat je maatje waar je lief en leed mee gedeeld hebt goed terecht komt?

Als ik even mijn ongezouten mening mag geven vind ik een dier wegdoen om financiële redenen klinkklare bullpoep. Een dier kost heel weinig en tegenwoordig kan je een verzekering afsluiten voor las je dier wat mankeert. Ik heb ook verzekeringen afgesloten voor mijn huisdieren voor in totaal maar € 23,95 per maand via Ohra. Daarbij zijn alle jaarlijkse entingen inbegrepen, sterilisatie of castratie, medicijnen en alle andere dingen waarvan je 10% maar zelf hoeft te betalen.

Wees je ervan bewust voordat je een diertje aanschaft wat de levensverwachting zal zijn. Een grote hond kan toch 15 jaar worden is mijn ervaring en een kleine hond ook. Ik heb gehoord dat sommige katten zelfs 23 jaar kunnen worden. Als je echt een dier wilt puur voor een jaar of 2 neem dan een hamster want die halen de 3 jaar meestal niet. Verdiep je goed in het ras, karaktereigenschappen en ga naar een erkende fokker want je wilt ook van je wasmachine weten wat de energieklasse is, hoeveel kg je erin kan proppen en welke programma’s erop zitten. Dus waarom je niet meer verdiepen in een levend wezen??

Helaas worden dieren volgens de wet nog steeds als objecten gezien en kan iemand die kwaad wilt doen bij een diertje er haast ongestraft mee wegkomen. Maar onthoud.. mijn ervaring is, is dat een dier ook gevoel in z’n koppie heeft met een hart op de juiste plek wat veel mensen niet hebben.

Zo dit is me weer van mijn hart. Vele mensen zullen het met me eens zijn en misschien sommige ook niet omdat ze dus met een voor hun geldige rede hun diertje/vriendje hebben moeten afstaan. Mijn mening is dat er altijd een oplossing is voor een probleem en dat is niet door er zomaar afstand van te doen.

Veel liefs,

Kyra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s