Be a girlboss

Deze week kreeg ik een superleuke mail met de volgende vraag. Kyra, hoe krijg je het voor elkaar om alleen te wonen in een koophuis aan het water, meer dan fulltime te werken, te sporten, het huishouden te doen en nog tijd en geld over te houden voor leuke dingen met familie. Door deze mail ben ik eens gaan nadenken omdat ikzelf het gevoel heb dat ik maar gewoon een beetje aanmodder met van alles en nog wat en het besef niet heb dat ik het inderdaad alleen doe. Najah, alleen…..

Ik besef me nu dat het inderdaad best een hoop is dankzij dat mailtje maar het lijkt zo gewoon omdat het al een paar jaar zo gaat. Het geheim is plannen en steun van vrienden en familie.

Vooral steun van vrienden en familie is belangrijk namelijk;

  • Zonder de vriend van mijn moeder zou mijn tuin 1 grote puinhoop zijn.
  • Als mijn vriend het zelf niet zo druk had en elke dag 3 uur aandacht zou eisen zou het een lastige situatie worden maar we laten elkaar heel vrij qua tijdsindeling.
  • Als mijn moeder niet op mijn hondje kon passen zou ik aangegeven worden bij de dierenbescherming omdat ze dan veel te lang alleen thuis zou zijn als ik weer moest overwerken.
  • Als de strijk teveel word dan gooi ik dit af bij mijn zusje zodat het weer wat werk bespaart thuis.
  • Als ik niet bij mijn vader in het bedrijf zou werken zou ik deze persoonlijke groei niet hebben.

Daarom vind ik steun zo belangrijk om te groeien op persoonlijk en zakelijk vlak. Want ik weet zeker dat ik dit allemaal niet zou kunnen doen zonder deze steun. Waarschijnlijk krijg ik dan een mental breakdown want van mezelf ben ik best vergeetachtig en kan ik me amper herinneren wat ik 2 dagen geleden gegeten heb.

En de rest dan?

PLANNEN en gewoon doen!!! Elke dag heb ik ongeveer dezelfde werktijden en ga na het werk trainen zodat dat al afgevinkt kan worden. Zodra ik thuiskom plof ik niet meteen op de bank maar ga ik eerst douchen, eten, de was doen, kattenbakken schoonmaken en alle andere dingen die elke dag moeten gebeuren. Elke dag maak ik een ander deel van mijn huis schoon. De ene dag pak ik de badkamer mee, de andere dag de woonkamer en weer een andere dag bijvoorbeeld de zolderkamer om schoon te maken. Dit doe ik ook voornamelijk zodat ik alle tijd heb voor mijn vriend op vrijdag en zaterdag omdat we elkaar alleen op die dagen zien.

De TV is bij de meeste huishoudens de boosdoener om weinig te kunnen ondernemen na je werk. Elke dag gaat de tv maximaal een half uur aan bij me om half 8 zodat ik eventjes het nieuws kan kijken. Behalve in het weekend want dan kijken m’n vriend en ik best veel tv.

En het geld dan?

Ik heb echt geen wereldloon maar ik leef ontzettend zuinig. Vaak zeggen mensen “je werkt bij je vader dus je hebt geld zat”.. kon ik maar zeggen ja klopt haha. En begrijp me net verkeerd want ik verdien ook niet slecht hoor. Wat een hobby van me is, is om op dingen te besparen. Het boodschappenlijstje maak ik elke week aan de hand van aanbiedingen, de verwarming gaat niet hoger dan  17.5 graden en ik spendeer weinig geld aan kleding en schoenen. Ook heb ik totaal geen schaamte dat ik jullie nu vertel dat ik eigenlijk alleen maar kleding koop bij de H&M in de uitverkoop. Niet omdat ik niet meer kan betalen maar puur omdat ik het zonde van mijn geld vind om veel geld uit te geven aan merkkleding. Zo heb ik nog meer besparingen zodat ik meer geld kan sparen en spenderen aan weekendjes weg, etentjes, motorritten en alle andere dingen wat ik het geld wel waard vind.

Ik vind het heerlijk om te kunnen zeggen dat ik het best goed weet te rooien in m’n uppie en ben ook blij dat ik niet m’n handje open hoef te houden bij mijn vriend. Het is belangrijk om als vrouw onafhankelijk te zijn en dit heb ik ook al heel vroeg meegekregen van zowel mijn vader als mijn moeder.

Probeer goed te plannen ook is dat soms erg lastig want als ik echt een week heb met veel overwerk dan word ik soms geleefd i.p.v. dat ik zelf leef maar dat hoort er ook soms bij. Op die momenten roepen mijn familieleden me halt toe want die zien dan dat het erg veel word. Soms val ik maar door de steun sta je ook weer op.

Dus als antwoord op de vraag: Hoe krijg ik alles voor elkaar?

  • Een goede planning voor mezelf maken.
  • Steun van familie en vrienden.
  • En vooral niet bang zijn om soms te vallen. Risico’s horen bij het leven.

Hoe krijgen jullie alles voor elkaar en wat maakt jou een girlboss?

Laat het vooral weten!

Veel liefs,

Kyra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s