#doeslief

Beledigen, neerhalen, schelden, irritatie, respectloos handelen en zelfs geweld is tegenwoordig aan de orde van de dag. Mensen lijken het normaal te vinden om zomaar iemand te beledigen of respectloos te kunnen behandelen zonder eens in de spiegel te kijken. De campagne van Sire vind ik daarom heel mooi want het word eens tijd dat mensen eens lief doen tegen elkaar.

Het is tegenwoordig ook super makkelijk om online achter je telefoontje of laptop mensen aan te vallen en te bekritiseren. Dit gebeurd vooral onder de jongeren en het is niet voor niks dat er verontrustende cijfers bekend worden gemaakt over depressie bij jongeren.

Van jongs af aan is er door onze papa een gezegde in ons koppie gestampt namelijk; Het leven is een spiegel, hoe je erin kijkt, kijkt het terug. Met andere woorden. Hoe je zelf doet tegen een persoon, dier of het leven zal diegene hetzelfde doen met jou. Loop je continue je zin door te drijven of behandel je iemand respectloos, dan kan je verwachten dat diegene bij wie je dat doet het op een gegeven moment terug doet.

Het verschil is echter dat dat (terugdoen) verschilt per persoon. Zelf ben ik zo niet, de laatste tijd ben ik ook een aantal keer respectloos behandeld en diegene ziet dat totaal niet in van zichzelf maar ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om hetzelfde te doen want ik ben zo niet. Heeft dit met hooggevoeligheid te maken? Ik heb daar geen antwoord op. Maar dit resulteert dan weer wel dat ik me daardoor rottiger en onzekerder ga voelen en niet weet wat ik met die persoon aan moet. Ik ga nadenken hoe het kan dat iemand zo kan zijn en waarom iemand zo doet. Nachten kan ik er van wakker liggen omdat ik niet begrijp dat je kortaf, respectloos en egoïstisch kan zijn tegen iemand waar je van zegt dat je van diegene houd.

De omgeving roept dan heel makkelijk van Kyr… word eens wat harder en werk eens aan jezelf. NEE ik ga niet harder worden en ga ook niet werken aan mezelf want mensen moeten gewoon eens lief doen tegen elkaar. Ik ga me niet anders voordoen dan hoe ik ben en me opstellen als een zeurderige b*tch om maar respect te krijgen van een mens. Mensen moeten zelf maar veranderen en respect hebben voor elkaar. Het lijkt tegenwoordig of niemand meer iets kan hebben van een ander en dat vind ik zo erg.

Naar mijn mening is ieder mens mooi op zijn eigen manier, iedereen heeft goede en minder goede kanten maar daar hoef je een ander niet op aan te vallen.  Steek hand in eigen boezem en kijk eerst naar jezelf voordat je commentaar geeft op een ander.

Dus mensen #doeslief want dat maakt de wereld zoveel mooier en word je zelf ook zoveel gelukkiger van.

Veel liefs,

Kyra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s