Rondreis plannen

Op vakantie gaan is wat mensen graag doen. Al jaren had ik een droom om een rondreis te maken en in november 2018 had ik eindelijk genoeg moed om eindelijk mijn droom waar te maken. Sinds deze eerste keer alleen op rondreis ben ik erachter gekomen dat ik veel liever een rondreis maak dan een weekje alleen maar op het strand lig. In de voorbereidingen en tijdens de 3 weken heb ik veel geleerd wat ik mee zal nemen op de volgende rondreis in juli, namelijk Maleisië voor 4 weken.

Hoe plan ik een reis? In deze blog wil ik jullie laten lezen hoe ik zoiets aanpak.

  1. Boek een ticket.

Natuurlijk heel logisch en belangrijk. Zoals jullie in meerdere blogs hebben gelezen vind ik het zonde om onnodig veel geld uit te geven dus pluis ik de prijzen voor de tickets goed uit. Zelf gebruik ik de app Skyscanner om zo de prijzen in  de gaten te houden. Ik kijk daarbij naar verschillende luchthavens, verschillende dagen en de overstappen. Dit hou je ongeveer een maandje in de gaten om te zien wat de prijzen doen elke dag en dan boek je wanneer je denkt de juiste prijs te kunnen hebben. Het blijft natuurlijk altijd een gok maar dat maakt het ook weer leuk. Deze vakantie hebben we een ticket naar Bangkok geboekt voor € 500,- en vliegen van daar naar Maleisië waarbij dat ticket ongeveer € 50,- zal kosten. Deze keuze is het goedkoopste omdat het in Thailand dan het laagseizoen is en de vluchten naar de rest van Azië super goedkoop zijn en meerdere keuzes qua tijden hebben.

  1. Wat wil je zien?

Bedenk van tevoren welke hoogtepunten je wilt zien van een land zodat je je route daarop kan uitstippelen. Zelf ben ik een echte fan van reisblogs om inspiratie voor een reis vandaan te halen en zal er een paar noemen welke zeer informatief zijn voor een reis naar Azië.

  • backpackeninazie.nl Is een volledige site waar je alles over een land kan vinden. Het klimaat, welke inentingen, routes, hoogtepunten, verzekeringen en nog veel meer.
  • wearetravellers.nl Dit is een super leuke blog met ontzettend veel leesvoer voor mensen die graag op reis gaan. Ze bieden tips aan, hotspots, delen hun reisverhalen en mooie avonturen.
  • ikwilmeerreizen.nl Op deze site hebben ze niet alleen verhalen maar ook heel veel tips over hoe je een reis kan plannen. Ook hebben ze een super gave webshop met musthaves die je echt nodig hebt tijdens een rondreis zoals packingcubes, reisportemonnees, toilettassen en nog veel meer handige dingen.

Schrijf alles op wat je wilt zien van een land en kijk op googlemaps waar het zich bevind en hoe je er kan komen zodat je je route kan uitstippelen.

  1. Regel je inentingen, kijk je zorgverzekering na en check je paspoort.

Inentingen zijn ontzettend belangrijk. Zelf heb ik hepatites A, DTP en rabiës geregeld. Naar Bali toe had ik geen rabiës spuit genomen omdat ik verwachtte dat ik niet met wilde dieren in aanraking zou komen wat wel zo was. Ik was echt blij dat ik niet ben gebeten door een aap ofzo dus dit jaar ga ik me daar zeker voor inenten. Kijk ook je zorgverzekering na hoe je verzekerd bent buiten Europa. Ik ben daar niet voor alles verzekerd dus ik neem via Ohra een extra verzekering tijdens de vakantie.  Check ook even hoelang je paspoort nog geldig is want in sommige landen moet het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

  1. Boek je eerste overnachting

Een rondreis maak je vaak naar een ver land waar je lang voor moet reizen. Het laatste wat je wilt is na een lange reis nog op zoek gaan naar een slaapplek dus doe je er verstandig aan om je eerste nacht vast te leggen. Ik doe dit gewoon via bookings.com app en eigenlijk pas een paar weken van tevoren. Kijk ook gelijk of je via het hotel of hostel een luchthavenshuttle kan regelen zodat je niet met het openbaar vervoer moet maar rechtstreeks word gebracht naar je eerste slaapplek. Ik kwam hartstikke duf uit het vliegtuig en zag gelijk de chauffeur met mijn naam op een bordje staan en moest er niet aan denken om nog een taxi of iets te moeten regelen dus ik was ontzettend blij dat ik dit in Nederland al had geregeld. Toen ik naar Bali ging heb ik meerdere overnachtingen al vastgelegd maar dit was achteraf echt onzin en geldverspilling. Je kan namelijk op de meeste plekken gewoon binnenlopen en vragen of ze plek hebben. Dan ben je ook nog eens goedkoper uit omdat hostels en hotels veel moeten afdragen aan boekingssites.

  1. Kopen, kopen, kopen

Het leukste deel vond ik zelf… Zomerkleding kopen. Ik had veel te veel gekocht want zoveel past er niet in je backpack. Maak een lijst wat je allemaal mee moet nemen of kopen en vink dat af. 3 weken voordat ik vertrok heb ik op de 2e slaapkamer alles uitgestald en telkens afgevinkt als ik het erbij had gelegd. Er komt nog een blogje met wat ik allemaal mee heb genomen en hoe ik het met de volgende reis anders ga doen.

  1. Inpakken

De 1 vind dit leuk en de ander niet. Ik niet. Ik had veel te veel uitgestald om mee te nemen dus moest last minute keuzes maken wat ik wel en niet ging meenemen. Er moest natuurlijk ook nog een plekje vrijgehouden worden voor de souvenirs in de backpack. En laat ik nou heel erg slecht zijn in keuzes maken. Achteraf ben ik er dus achter gekomen dat ik alsnog veel te veel bij had want sommige dingen heb ik niet eens gebruikt.

  1. Lekker zwaaien

Er is niks lekkerder dan mensen uitzwaaien die in ons kikkerlandje blijven terwijl jij vertrekt naar een mooi warm land om avonturen te beleven. Loop lekker door de gate, stap het vliegtuig in met een glimlach en geniet van je mooie vakantie.

Veel liefs,

Kyra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s