Wat neem je mee in je backpack?

Wat moet je meenemen op vakantie? Iedereen kent dit dilemma (ook jullie mannen ook al zullen jullie dit nooit toegeven). Voor mij was de reis Bali de eerste keer dat ik met een rugzak op reis ging i.p.v. een koffer en geloof me… er moesten pittige keuzes gemaakt worden.

Verzorgingsspullen had ik zo bij elkaar maar dan de keuzes uit kleren. Ik had voor mijn gevoel te weinig in de rugzak zitten maar achteraf had ik veel minder mee kunnen nemen en ga dit bij de volgende reis ook doen. In Azië bijvoorbeeld kan je voor weinig geld je kleding laten wassen welke de volgende dag weer klaar zijn dus waarom zou je dan extra veel kleding meenemen? Dit is een lesje die ik heb geleerd.

Maargoed, wat heb ik allemaal meegenomen in de backpack? Hierbij een handig lijstje:

 1. Kleding

Voor het inpakken van je kleding koop packing cubes met verschillende kleuren. Dit zijn rechthoekige tasjes waar je alles gescheiden kan inpakken. Zo kan je een cube met shirts inpakken, een cube met ondergoed etc en kan je alles makkelijk terugvinden. Hoe pak je in? Rol alles op want zo heb je meer ruimte. Zoals ik eerder zei had ik veel te veel. De volgende keer neem ik het volgende mee voor 4 weken rondreizen:

 • 3 korte broeken
 • 1 lange broek & 1 lange sportlegging
 • 5 shirtjes & 2 hempjes
 • Ondergoed voor alle dagen
 • 6 paar sokken
 • 1 vest
 • 2 of 3 jurkjes aangezien ik niet kan kiezen
 • 3 bikini’s
 • Slippers
 • Gympen (deze pak ik niet in want die draag ik in het vliegtuig)
 • Sarong, dit is een doek die voor verschillende gebruikt kan worden zoals een strandlaken en een omslagdoek als je tempels bezoekt.

2. Verzorging

Ik heb een super handige toilettas die een hanger heeft zodat je deze altijd op kan hangen en niet op de grond hoef te zetten. Dit vind ik zelf wat schoner en heb ik er 1 gekocht die verschillende vakken heeft om te sorteren.

 • Siliconen knijpflesjes 4x. Hier doe ik mijn shampoo, douchegel, conditioner en gezichtswash in zodat ik niet met grote flessen hoef rond te huppelen. Zo’n flesje is goed genoeg voor 4 weken want ik veel hostels waar ik kwam hadden ze gewoon alle spulletjes die je gewoon kon gebruiken.
 • Snoetepoetsdoekjes… oftewel babydoekjes. Deze zijn gewoon heel fijn om bij te hebben als je je even wilt opfrissen maar er geen water in de buurt is.
 • Tandenborstel en minitandpasta. Spreekt voor zich natuurlijk.
 • Lenzenvloeistof voor de mensen die lenzen dragen en een extra paar lenzen. Ik was gaan surfen en na de eerste 5 minuten sloeg ik al om en was ik een lens kwijt dus neem extra lenzen mee als je net zo’n klunsje bent als ik.
 • Scheerspullen
 • Hand desinfecteergel, is geen must maar ik vond het een fijn gevoel en gebruik dat spul dagelijks.
 • Deet. Dit is wel echt een must. In Bali ben ik helemaal lek gestoken omdat ik te eigenwijs was om het niet op te doen. Na 3 dagen toch maar gebruik gemaakt van het flesje wat in de toilettas zat.
 • Ehbo setje. Deze heb ik gewoon op bol.com gekocht en is een klein tasje met het hoognodige. Ook gebruik van gemaakt want ik had een blaar waarmee ik te lang rondgelopen had en was gaan bloeden.
 • Medicatie incl medicatiepapieren. Ik heb pillen voor mijn hart die er nogal raar uitzien vandaar dat ik bij de apotheek papieren had gevraagd waarin staat wat voor medicatie het is en waarvoor. Ik heb ze niet moeten laten zien bij de douane maar het gaf me een veiliger gevoel aangezien ik fan ben van het programma locked up abroad en zelf niet zo wil eindigen.

3. Elektronica

 • E-reader. Mijn zusje heeft een e-reader dus deze had ik even gejat van haar. Het is lichter dan boeken meenemen als je van lezen houd. Hoe meer je meeneemt hoe zwaarder je backpack word.
 • Ik houd van foto’s maken dus neem graag de camera mee. Is natuurlijk geen must als je een telefoon hebt die ook hele mooie foto’s maakt. Maar die van mij doet dat niet helaas.
 • Koptelefoon. Zodat je lekker op je telefoon muziek kan luisteren en film kan kijken zonder anderen te storen.
 • Je telefoon. Ik heb netflix en de videoland app op mijn telefoon staan en heb in Nederland series en films gedownload. Ik ben niet in het bezit van een ipad en vind een laptop te zwaar om mee te sjouwen dus keek ik de films op mijn telefoon.

4. Handige basics

 • Muggennet. Wat was ik blij met dat ding. Ik zat op Nusa Ceningan in een prachtig huisje maar rond het bed zat geen muggennet terwijl er wel heel veel muggen waren. Doordat ik deze bij had (neemt weinig ruimte in beslag) kon ik toch fijn slapen zonder opgevreten te worden.
 • Lakenzak. Op Nusa Penida zat ik in een hotel waar ik vrij laat aankwam en het was er vies. Ik voelde me niet fijn maar het was te laat en te donker om nog een andere slaapplek te zoeken dus ben ik i.p.v. onder de lakens in mijn lakenzak gaan liggen. Dit gaf me toch een schoner en fijner gevoel.

Dit is het zo’n beetje wat ik allemaal meeneem op reis. Welke spullen nemen jullie mee die er niet bij staan?

Veel liefs,

Kyra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s