Citytrip Porto

Ons kleine zusje was jarig en Djesse en ik besloten om haar een citytrip cadeau te doen samen met ons natuurlijk. Na lang brainstormen zijn we naar Porto in Portugal gegaan. Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten van Porto maar na het weekend bekroonde ik Porto als de leukste citytrip die ik tot nu toe heb gemaakt.

De smalle straatjes, de opbouw van de stad, de porthuizen en de mensen zijn zo super leuk dat het jammer was dat we daar maar 2 volle dagen hadden om rond te huppelen omdat we niet alles konden zien. In deze blog wil ik jullie meenemen wat we allemaal hebben gedaan. We zijn via luchthaven Eindhoven gevlogen omdat dit de goedkoopste optie was met Ryanair en je bent er binnen 2,5 uur.

Verblijf

We hadden een appartement geboekt op bookings.com bij Hotel do Norte. Dit “hotel” heeft verschillende appartementen verdeeld over 2 straten welke er super netjes uitzagen. Houd er wel rekening mee dat wanneer je slecht ter been bent dit hotel niet handig is. Er is een lift aanwezig op de 1e verdieping maar je moet wel een trap omhoog om bij de lift te komen. Ook ligt dit hotel midden in het centrum en maar 150m van het metrostation Bolhao die een directe verbinding heeft met het vliegveld. Van het metrostation naar het vliegveld hoef je naar 14 haltes te reizen en ben je binnen 37 minuten op het vliegveld. Een kaartje kost overigens maar € 2,60 enkele reis. Het appartement ligt zeer centraal met allerlei bezienswaardigheden op ongeveer 10 – 20 minuten loopafstand.

Bezienswaardigheden

Ten eerste is het raadzaam om een PortoCard te gaan halen bij een toeristenoffice. Deze ligt zo’n 15 minuten lopen van het hotel. Een PortoCard kost voor 2 dagen € 20,- waarmee je niet alleen gratis met de metro, trein en bus kan maar ook kortingen krijgt op verschillende bezichtigingen en er is een hele lijst met musea’s waarbij je zelfs gratis naar binnen kan.

Porto staat natuurlijk bekend om zijn port. Daarom mag bij een reis naar Porto een bezoek aan een porthuis niet ontbreken. Door de stad stroomt de rivier genaamd de Rio Douro en aan de overkant van de brug in wijk Vila Nova de Gaia zijn alle porthuizen. Via metrostation Aliados (10min lopen van hotel) ben je binnen 2 haltes aan de overkant van de rivier waar je uitstapt bij metrostation Jardim do Morro. Het metrostation ligt aan een klein parkje waar je een geweldig uitzicht hebt over de rivier. Loop via de smalle steegjes naar de boulevard beneden en geniet van alle leuke huisjes met Portugese tegeltjes op de gevel. Het lopen is echt goed te doen en binnen een minuut of 15 ben je aan de onderkant van de brug.

Wij zijn zelf naar Cockburn’s Porthouse geweest voor een tour en proeverij. We hebben voor dit porthuis gekozen omdat dit de grootste is in Porto en je kreeg 10% korting met de PortoCard. De tour is ongeveer 1,5 uur en met een proeverij van 3 verschillende port en chocolade waren we € 15,- p.p. kwijt excl. de korting. Let er wel op dat je een flink stuk naar boven moet wandelen om er te komen en de wegen zijn daar best steil maar de stevige wandel is het zeker waard.

DSC_0222

Na de tour kan je gelukkig weer de weg naar beneden wandelen en een beetje rondstruinen over de boulevard waar je genoeg hotspots hebt om te drinken, lunchen of dineren. Aangezien je op de boulevard bent gekomen door de heuvel AF te wandelen zal je ook weer naar boven moeten om de metro terug te pakken. Gelukkig hebben de Portugezen daarover nagedacht en hebben een kabelbaan aangelegd zodat je niet helemaal naar boven hoeft te lopen. Een oneway-ticket kost € 6,- per persoon en op vertoning van je PortoCard krijg je 10% korting.

Aan de andere kant van de rivier heb je weer veel terrassen en restaurant en kan je vanaf daar verschillende riviertours boeken op de boot. Wij hebben een tour gedaan van ca. 50 minuten voor € 15,- per persoon. Zelf vond ik de tour niet bijzonder want je vaart gewoon heen en weer en op deze tour werden de verhalen verteld over de 6 bruggen waar je onderdoor vaarde maar we vonden het lekker om even de warmte te ontvluchten want binnen in de boot heb je airco. Wil je graag zo’n tour boeken en heb je een PortoCard, kijk dan even op de lijst met kortingen want bij een aantal organisaties krijg je dus ook korting met de vertoning van de kaart.

Uitgaansleven en eten

Het uitgaansleven is bruisend in Porto en beslaat 3 uitgaansstraten namelijk de R. da Galeria de Paris, R de Cândido dos Reis en de R do Conde de Vizela dit is ook zo’n 15 minuten lopen van het hotel waar we zaten. Dit zijn voornamelijk verschillende bars met terrassen waarbij je voor weinig geld de lekkerste cocktails kan drinken. Wij zijn natuurlijk echte Hollanders dus vonden het heerlijk om gewoon op het terras te gaan zitten en mensen te bekijken die voorbij kwamen lopen. Het nachtleven begint best laat in Porto omdat iedereen wat later eet en nog gaat naborrelen.

In Porto heb je heel veel restaurants en zijn relatief veel goedkoper dan in Nederland met een betere kwaliteit vind ik zelf. Voor een verse zeebaars betaal je ongeveer € 15,- alleen zitten er geen groentes, aardappelen of frietjes bij. Deze moet je dan apart bijbestellen. Dwaal lekker door de straten want dan kom je uit op verschillende binnenpleinen en daar vind je meerdere betere restaurants welke niet zo toeristisch zijn. Echter vind ik Porto niet echt een toeristen stad want er staan nergens lange wachtrijen etc. wat juist ontzettend fijn was.

 

In porto heb je nog veel bezienswaardigheden maar deze bestaan veel uit kerken etc. Zelf houden we daar niet echt van dus hebben we deze dan ook overgeslagen. Ik denk als we iets meer tijd hadden dat we wel een kijkje zouden nemen maar bij een korte citytrip moet je natuurlijk keuzes maken over wat je wilt zien en doen.

Dit weekend was zeer geslaagd en we hebben met z’n 3e besloten om elk jaar een broer-zussenweekend te doen.

Nu moeten we een volgende citytrip gaan plannen en regelen.

Welke raden jullie aan?

 

Veel liefs,

Kyra

Een reactie op “Citytrip Porto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s