5x Leuke dingen doen in Ubud

Ubud.. Naar mijn mening een ontzettende leuke plek waar je gerust een paar dagen kan verblijven tijdens een rondreis of vakantie in Bali. Doordat er hier veel te doen en te zien is is dit één van mijn favoriete bestemmingen. Deze bestemming is een soort kunstenaarsdorpje waar je perfecte souvenirs kan scoren voor thuis of jezelf kan laten verwennen met een massage. Nu heb je in Ubud en omgeving veel leuke dingen om te doen welke ik gedaan heb tijdens een rondreis die ik graag met jullie wil delen.

#1 Wandelen door de rijstvelden Tegalalang.

Bali staat natuurlijk bekend om de mooie rijstterrassen. Ubud is daarom
ook de perfecte verblijfsplaats om naar de mooiste velden te gaan namelijk de rijstvelden van Tegalalang. Deze liggen op slechts 10km van Ubud. Naast vele souvenirwinkels die je daar hebt kan je er ook goed eten en verder reizen voor je tour. De terrassen zijn ook goed bereikbaar met de scooter en vermijd je de langere reistijd dan wanneer je met de auto gaat want in Ubud kan het erg druk zijn.

Net als elke toeristische trekpleister kan het hier ook erg druk zijn dus raad ik het vooral aan om als je in het hoogseizoen gaat zo vroeg of zo laat mogelijk naar de terrassen te gaan. Wanneer je net als ik pas in oktober/november gaat dan kan je de gehele dag rustig door de terrassen wandelen en is het ook ontzettend groen doordat het regenseizoen net is begonnen.

#2 Bezoek Gunung Kawi

In Bali heb je heel veel tempelcomplexen maar deze was een van de grootste welke ik gezien heb op het leuke eiland. Het is ongeveer een half uurtje rijden vanaf het centrum van Ubud en de entree is omgerekend zo’n € 0,40. Let erop dat je een sarong moet dragen, heb je deze niet bij dan kan je er een gratis lenen bij de ingang. Er zullen locals aan je vragen of je er wilt kopen zodra je er aan komt maar dit raad ik niet aan omdat deze prijzen hoger liggen van een sarong dan in Ubud of andere plekken op Bali.

Vanaf de entree loop je ongeveer 370 treden naar beneden en dwaal je af naar het tempelcomplex. Wanneer je beneden bent en de tempel ziet zie je de mooiste bouwwerken met uitgehakte rotsen van zo’n 7 à 8 meter hoogte. Ook is het beneden bij de tempel tamelijk koeler doordat er water over de rotsen loopt en er een rivier is welke voor een koel briesje zorgen als het een beetje waait. Onderweg naar beneden kan je genieten van het mooie uitzicht maar wie naar beneden gaat moet ook weer omhoog. Na de pittige klim naar boven kan je heerlijk genieten van het uitzicht met een heerlijk drankje erbij.

#3 Monkey forest

Ik ben echt gek op dieren dus wilde Monkey forest absoluut niet overslaan. In het centrum van Ubud vind je het bos waar de apen leven dus vandaar dat je er waarschijnlijk ook al enkelen had gespot. Het bos is ongeveer 12.8 hectare groot en je kan je er makkelijk een paar uur vermaken.

Het is bijzonder om de apen van zo dichtbij te bewonderen maar gaf me helaas wel een gemengd gevoel. Door de vele toeristen zijn de apen verschrikkelijk brutaal en agressief wanneer ze iets zien wat ze willen hebben. Ze hebben er parkrangers welke de toeristen een beetje beschermen met een katapult met daarbij nootjes. Zodra er een aap iets probeert te stelen schieten ze een nootje tegen de aap aan zodat deze schrikt. Vaak hoeven de parkrangers niet eens te schieten maar het laten zien van de katapult is voldoende. Naar mijn mening verpesten sommige toeristen de dieren omdat ze hun blikjes/snoepzakken/rotzooi niet opruimen waardoor de apen een verlangen hebben naar voedsel wat ze eigenlijk niet mogen hebben dus houd je alsjeblieft aan de regels van het park.

#4 Ubud
Palace

De kans is heel groot dat je een dag of middag besteed aan het rondstruinen en winkelen in het centrum van Ubud. Wanneer je dit doet moet je eigenlijk het Ubud Palace niet overslaan. Dit paleis en tempel ligt bij Ubud Market dus kan je niet missen. Het is zelfs nog steeds zo dat de koninklijke familie er woont alleen heb ik deze niet voorbij zien komen. Je kan er rondlopen en de mooie architectuur bekijken maar helaas is er geen mogelijkheid om binnenin het paleis te lopen.

#5 Beklim
de Mount Batur

Dit is echt mijn favoriet. Bij het hostel waar ik sliep kon je voor omgerekend € 17,- een tour boeken naar de Mount Batur. De Mount Batur is een vulkaan die je kan beklimmen in ongeveer 2 à 3 uur. Je wordt om 2 uur in de nacht opgehaald en gebracht naar de plek waar je je gids ontmoet. Na een goed ontbijt vertrek je met je gids en waarschijnlijk 3 anderen (gids mag maar 5 personen begeleiden) voor de klim naar de top van de vulkaan om daar weer een ontbijtje te nuttigen en de mooie zonsopgang te bekijken. Het is een flinke klim naar boven dus houd er rekening mee dat je wel ietswat conditie hebt en vooral goede schoenen aan hebt door de kleine steentjes waar je overheen loopt. Na de tocht welke bij mij gepaard ging met veel gevloek omdat ik dus geen conditie heb kom je boven en vergeet je al het gepuf en gehijg van de hele tocht want het uitzicht is echt geweldig om mee te maken. Na het ontbijtje en wanneer de zon er is begin je weer aan de afdaling welke naar mijn mening heftiger was dan naar boven. Doordat je in het donker loopt kijk je dus alleen maar naar je voeten en zie je niks om je heen. Wanneer je dus de afdaling doet zie je pas over welke paden je hebt gelopen en nu weer loopt welke heel smal zijn en zonder leuningen etc. Kortom een SUPER ervaring die je echt niet mag missen.

Je kan nog
veel meer dingen zien en beleven in Ubud zoals verschillende workshops en attracties
maar deze 5 zijn mijn grote favoriet.

Welke
favoriet heb jij?

Veel liefs,

Kyra

Een reactie op “5x Leuke dingen doen in Ubud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s