En dan stort je toekomstvisie als een kaartenhuis in elkaar… of toch niet?

Plannen, plannen en nog eens plannen. Iets wat ik ontzettend graag doe waarbij ik het liefst een glazen bol heb zodat de planning nog strakker aangetrokken kan worden. Door HSP houd ik totaal niet van onverwachte gebeurtenissen en vind ik het moeilijk schakelen als die voorkomen.

In juli een mooie welverdiende vakantie naar Maleisië waarbij er een onverwachte gebeurtenis ontstond. Ik kwam er over de helft van de vakantie achter dat iemand die me ontzettend dierbaar was dingen deed die niet fijn waren. Dit was even omschakelen, muur omhoog trekken en de laatste week letterlijk proberen uit te zingen met een fake smile op m’n face.

Eenmaal terug thuis alles uitgesproken en heb ik er een punt achter gezet en afscheid genomen… of toch niet? Blijkbaar was zoals jullie op Instagram hebben kunnen zien een bijzonder souvenirtje meegevlogen… namelijk een kleine baby. Het moment dat ik erachter kwam was ik al 7 weken zwanger en mijn beeld voor de toekomst viel als een kaartenhuis in elkaar nadat ik een gesprek had met de babydaddy.

Ik denk dat veel vrouwen zoals ik de toekomst als volgt zien:

  • Leuke baan
  • Leuke relatie
  • Samenwonen
  • Trouwen
  • Kindjes

Het enige van de toekomstvisie die ik voor ogen had bleef over, mijn leuke baan en een kindje. Babydaddy vertrekt voor anderhalf jaar naar de andere kant van de wereld en Kyr word alleenstaande moeder. De ontzettend harde waarheid waar ik heel veel tranen om heb moeten laten en nog steeds laat.

Maar…..

Kyra zou geen Kyra zijn zoals jullie weten als ze niet van aanpakken wist en gewoon haar niet meer zo afgetrainde schouders eronder zou zetten. Altijd heb ik al een kinderwens gehad maar tegelijkertijd heb ik continue ongunstige uitslagen van mijn baarmoeder met de uitstrijkjes waardoor ik altijd heb gedacht geen kinderen te kunnen krijgen. Bleek nu toch even het tegendeel bewezen te zijn en potverdrie nog door de anticonceptie heen ook. Als aanstaande alleenstaande mama zijnde heb je 2 lastige keuzes, zwangerschap accepteren of beëindigen. Gezien mijn lichamelijke status met mijn baarmoeder en wat ik daar allemaal mee heb meegemaakt was de keuze ontzettend simpel, de zwangerschap doorzetten.

Na een gesprek, wat berichten en ander contact ben ik met m’n neus op de keiharde feiten gedrukt dat ik ervan uit moet gaan er echt alleen voor te staan met de zwangerschap, kraamtijd en wellicht de rest van de opvoeding. Wel natuurlijk met de steun van mijn lieve familie en vrienden en hoop ik elke dag nog steeds dat de andere partij bij zal draaien.

De afgelopen weken heb ik dat kaartenhuis door de woonkamer gesmeten, opgeraapt, opnieuw geordend en ben ik nu weer aan het bouwen waarbij de fundering al helemaal af is. We beginnen weer van voor af aan met plannen zodat het kaartenhuis weer ontzettend sterk staat waar geen storm doorheen kan.

Waarom zo open over deze situatie?

Het start met dat ik altijd heel open ben over welke situatie dan ook en deins nergens voor terug en ga niks uit de weg. Mensen weten dat ze elke vraag aan me mogen en kunnen stellen en deze zal ik dan ook beantwoorden. Na de bekendmaking van de zwangerschap kreeg ik ontzettend veel vragen waardoor ik er nu een blogje over schrijf en over zal blijven schrijven.

De zwangerschap is niet meer lichamelijk te verbergen en merkte door de hele situatie dat ik me ervoor aan het schamen ben doordat ik heb gemerkt dat er bepaalde onwaarheden zijn verteld vanaf de andere kant. Er is 1 ding waar ik absoluut niet tegen kan en dat is onrecht. Ik wil niemand zwart maken en zal nooit namen noemen (ook niet van de baby want die weet ik al haha) maar ik vind wel dat ik het recht heb om mezelf te verdedigen tegen onwaarheden die verteld worden aan de wereld.

Ik wil gewoon zorgeloos proberen te genieten van de hele zwangerschap en de kleine baby zodra deze op de grote wereld komt. Een kindje krijgen is een cadeautje en iets moois wat je altijd moet koesteren en beschermen.

Veel liefs, Kyra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s