Zwangerschap, HSP en hormonen

Nog maar 2,5 week en ik zit alweer op de helft van de zwangerschap. Zoals jullie misschien al hebben kunnen zien word ik mama van een klein prinsesje! Enerzijds een opluchting en anderzijds een berg met grijze haren met zo’n kleine dramaqueen in huis.  Deze blog wil ik wijden aan de combinatie zwangerschap, HSP en hormonen en wil ik mijn ervaringen tot nu toe delen met jullie.

Als aanstaande moeder zonder HSP kan je je al zorgen maken, onzeker voelen en hormonaal helemaal in de war raken. Maar als aanstaande moeder met HSP merk ik zelf dat je echt je grenzen moet bewaken omdat de hormonen echt voor een disbalans kunnen zorgen in je hoofd.

De afgelopen 10 weken is er in mijn leven ontzettend veel gebeurd. Van totaal geen medewerking en oprechte belangstelling van de vader, mensen in mijn directe omgeving die me zwaar teleurgesteld hebben, verbouwing in huis die gepland is tot het goede nieuws dat mijn 2e woning verkocht is. Het waren 10 helse en zware weken met lichamelijke klachten tot gevolg.

Wanneer je HSP hebt trek je je alles net even iets meer aan van de dingen die er gebeuren en met de hormonen die je hebt tijdens een zwangerschap word dit net even iets meer en soms teveel. Het is daarom belangrijk om dingen te elimineren die voor hinder zorgen tijdens een zwangerschap omdat stress, hoge bloeddruk en vermoeidheid een gevolg kunnen zijn die niet goed zijn voor jezelf en je groeiende kindje.

Hoe ga ik ermee om?

Ten eerste heb ik mijn ex geblokkeerd zodat hij enkel contact per mail kan opnemen omtrent de zwangerschap i.v.m. het grote tijdsverschil omdat hij aan de andere kant van de wereld zit. Wanneer ik dat niet doe en alsnog gebruik maak van whatsapp kan dit echt je nachtrust verstoren omdat het daar 6 uur later is dan het werelddeel waar wij in leven. Daarnaast heb ik iedereen die te maken heeft met mijn ex verwijderd van social media omdat zij dingen over hem postte die mij ontzettend veel pijn deden en ik werd er echt verdrietig van. Verder heb ik mijn instelling drastisch moeten veranderen dat deze periode enkel om de baby moet draaien en niet om de mensen om me heen waardoor ik me minder druk maak om wat mensen over me zeggen of wat ze zeggen omdat er van mijn kant een hele andere focus is ontstaan. Wil bijvoorbeeld de papa in het leven van zijn dochter zijn…GRAAG zelfs. Wil hij er niet voor haar zijn en er geen moeite voor doen…heel jammer maar het is dan niet anders en daar zal ik me bij neer moeten leggen. Smeken en hopen doe ik niet meer aan want dit geeft me alleen maar hoofdpijn en nog meer stress.

Doordat ik nog fulltime werk merk ik dat ik ook ontzettend vermoeid ben en probeer dit in het weekend in te halen zodat ik toch mijn rust krijg en helder kan blijven nadenken. Op je strepen staan en je grenzen aangeven is daarbij ook heel belangrijk. Ik had de afgelopen weken een aantal feestjes gepland staan maar heb deze afgezegd omdat ik echt de rust nodig heb. Maar helaas kamp ik ook al met een te hoge bloeddruk dus ik zal wel moeten haha.

Er zijn natuurlijk momenten dat ik me nog heel verdrietig voel over de hele situatie maar ik merk dat het steeds minder word omdat ik me echt al aan mijn meisje begin te hechten nu ik haar voel bewegen in mijn buik, weet dat ze mijn stem al kan horen en een doppler heb gekocht om zo af en toe naar haar hartje te luisteren. Dit geeft me echt rust en geeft me een gelukkig gevoel waardoor ik steeds meer kan genieten van de zwangerschap.

De hele situatie kan ik me steeds meer bij neerleggen en hoe verder de zwangerschap vordert hoe meer ik ga genieten merk ik aan mezelf. Lekker liedjes zingen en kletsen in bed, over mijn buik wrijven en af en toe naar het hartje luisteren maken mij oprecht een gelukkige en trotse mama. Deze week heb ik dus weer een controle en heb het gevoel dat mijn bloeddruk ook niet meer te hoog is wat natuurlijk ontzettend positief is!

Ook ga ik weer beginnen met het maken van kleding waaronder natuurlijk ontzettende leuke kleding en accessoires voor baby’s. Hier komen dus ook blogjes over dus hou de site in de gaten!

Veel liefs,

Kyra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s