Dingen waar je niet snel over nadenkt bij alleenstaand moederschap maar wel erg belangrijk zijn om te regelen.

M’n zusje, m’n beste vriendin, beide 2 kinderen dus totaal 4 zwangerschappen en vertelde daarbij over zwangerschapsdementie en dat ze dingen vaak vergaten. De nuchtere ik knikte dan braaf ja maar in mijn hoofd dacht ik wat een k*texcuus om te gebruiken. Sorrysorrysorry ik kom hierop terug want het bestaat wel degelijk! Van het zoeken naar mijn telefoon terwijl deze in mijn kontzak zit tot de winkel inlopen en totaal met iets anders terugkomen omdat je niet meer weet wat je moest hebben, ik moet er nu ook aan geloven.

Daarbij maak ik het mezelf extra moeilijk (ik hou van uitdagingen) om op de helft van mijn zwangerschap mijn woning compleet te verbouwen waardoor alles op z’n kop staat, besloot mijn lieve Boterinoe* weg te lopen en pas na 10 dagen terug te komen en vergeet ik soms dat ik alles alleen moet doen waardoor ik ook weer dingen vergeet.

Wie niet weet wie Boterinoe is, dat kan je HIER teruglezen*

Normaal beleef je een zwangerschap met zijn 2-tjes al is dat tegenwoordig niet zo vanzelfsprekend meer met het opkomende aantal BAM-moeders (bewust alleenstaande moeders). Mijn wens was ook om een zwangerschap te beleven met mijn partner alleen is het helaas anders gelopen. Wat kwam ik allemaal tegen en wat moet je regelen waar je niet zo snel bij stilstaat of vergeet?

Hier heb ik een lijstje die ik met jullie wil delen die erg belangrijk zijn voor de toekomst van je kindje en wat je vooraf geregeld wilt hebben maar niet snel bij stilstaat.

Testament

Je testament zal aangepast moeten worden met daarin een wettelijk vertegenwoordiger voor je kindje die het geërfde beheert tot dat hij/zij 18 jaar is. Je eerste erfgenaam is altijd je kind(eren) in Nederland. Wanneer ik dat in mijn eigen situatie niet zou doen en de vader van mijn dochter wilt toch erkenning etc aanvragen dan ontvangt hij hetgeen wat ik nagelaten heb aan onze dochter totdat ze 18 jaar is. Heeft ze de leeftijd bereikt van 18 jaar en is alles opgesoupeerd dan heeft mijn dochter niks meer. Daarom pas ik dit aan en kies ik een wettelijke vertegenwoordiger van mijn dochter die ik vertrouw voordat ik moet bevallen want stel voor dat er iets met me gebeurd tijdens de bevalling. Dit regel je bij de notaris.

Voogdij

Een voogd benoemen bij alleenstaand moederschap is erg belangrijk. Je doet het namelijk alleen en wie gaat er voor je kindje zorgen mocht er je iets overkomen? Wie dit wordt staat ook in je testament, echter moet diegene vooraf wel toestemming gegeven hebben. Bij onbewust alleenstaande moeders waarvan papa niet in de picture is, is vaak de angst dat je kindje naar de vader gaat waar hij al die jaren niet naar heeft omgekeken. Door een voogd te benoemen kan je dit deels voorkomen. Ook dit regel je bij de notaris.

Levensverzekering bij een koopwoning

Als je een koopwoning hebt zit daar een levensverzekering aan vast. Wanneer je overlijdt komt er een bepaald bedrag vrij. Kijk dit na om na te gaan of dit nog bij je situatie past. Bij mij werd er te weinig afgelost dus ben ik een hogere premie gaan betalen zodat er genoeg vrij komt zodat eventueel een familielid met mijn kindje daar kan gaan wonen wanneer ik er niet meer ben.

Uitvaartverzekering

Ik vind dat iedereen dit moet hebben. Het verbaast me nog steeds dat heel veel mensen geen uitvaartverzekering hebben. Ik dacht hier ook nooit bij na totdat mijn stiefmoeder op mijn 20e vroeg wie alles gaat betalen als jij er niet bent waardoor ik lekker makkelijk zei JULLIE. Dit is niet de bedoeling mensen! Wanneer iemand jou verliest moet deze zich ook geen zorgen hoeven te maken om het geld om je degelijk te kunnen begraven of cremeren. Ik heb bij DELA het grootste pakket en betaal maar €8,- per maand. Hoe jonger je bent wanneer je het afsluit hoe minder je betaald.

Wel heb ik mijn verzekering tijdelijk aangepast voor als mijn kindje eventueel te vroeg geboren wordt en overlijd. Als ik dan haar een uitvaart wil geven wordt dit ook gedekt door de verzekering.

Dit zijn naar mijn mening de 4 belangrijkste dingen die je moet regelen tijdens je zwangerschap. Het kan zijn dat ik nog een belangrijk punt mis want hé, die zwangerschapsdementie he! Vergeet ik iets of vind jij dat er nog iets bij hoort in het lijstje laat het me gerust weten.

Veel liefs,

Kyra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s