De ongerepte natuur van Nusa Penida

Ik vind het altijd bijzonder om mee te maken wat moeder natuur toe in staat is en wat deze allemaal heeft gecreëerd op de aardbol. En nee ik ben geen hippeheppyhippie maar ik hou gewoon van natuur op zijn natuurlijkst.

Bij de rondreis in Bali ben ik vanaf Sanur gevaren naar de Nusa eilanden. De eilanden bestaan uit 3 kleine eilanden namelijk:

  • Nusa Penida (minst ontwikkeld)
  • Nusa Cenigan
  • Nusa Lembongan.

Ik ben gestart op Nusa Penida omdat de reistijden hier wat langer zijn van hotspot naar hotspot door de slechte wegen en wilde niet haasten dus besloot er 3 dagen te blijven. Bij aankomst in de kleine haven staan er een aantal taxi chauffeurs die je een rit aanbieden. Accepteer dit gewoon en laat je lekker wegbrengen maar…… vergeet niet te onderhandelen om diegene als gids te nemen voor de volgende dag. Zelf kwam ik daar mijn gids tegen en heb gelijk afgesproken voordat ik de auto in stapte dat hij me de volgende dag kwam ophalen voor een dagtrip over het eiland voor 200.000 rupiah wat omgerekend zo’n € 13,- is voor een hele dag. Ga a.u.b. niet eigenwijs doen om een scooter te huren want de wegen zijn echt verschrikkelijk en niet te doen. Ik heb onderweg ontzettend veel toeristen met open schaafwonden gezien omdat ze gevallen waren. En daarbij kost een scooter huren zo’n €7,- omgerekend dus die € 6,- extra maakt naar mijn mening ook weinig uit.

Wat kan je allemaal zien op Nusa Penida?

Kelingkingbeach

Dit is het mooiste wat ik heb gezien! Deze plek wordt ook wel T-Rex Ray genoemd en zodra je op de plek staat snap je waarom. De rotsen vormen een kop van een dinosaurus. Aangekomen bij de viewspot kan je via een enge trap naar beneden om te kijken naar het strandje. Dit heb ik echter niet gedaan omdat je ook weer naar boven moet klimmen en je toch niet kan zwemmen door de ruwe zee. Het uitzicht is geweldig en natuurlijk een geweldige plek om een instawaardige foto te nemen.

Broken beach

Broken beach is weer een mooie plek waar ze adembenemende rotsformaties hebben. Niet alleen het strand is “broken” maar ook de weg ernaartoe. Nogmaals raad ik aan om een gids te nemen en niet er met je scootertje naartoe te rijden. Het leuke van deze rotsformatie is dat je eroverheen kan wandelen. Pas wel op dat je geen acrobaat gaat uithangen want het pad is niet afgezet. Het is niet een beach waar je op kan liggen want je kan er niet naar beneden om te zwemmen i.v.m. de ruwe zee en je hebt er ook geen pad naartoe. Het leuke van deze hotspot is dat je ook naar Angel’s Billabong kan lopen waardoor je 2 bezichtigingen in 1x kan doen. Dit is een lagune waarin je soms kan zwemmen dus je kleding meenemen is leuk voor de zekerheid.

Peguyangan Waterfall en Blue Stairs

Dit is het leukste en zwaarste wat ik heb gedaan op Nusa Penida. Je kan naar mijn mening niet echt spreken over een waterval maar je hebt beneden via de blauwe trappen een aantal natuurzwembadjes waar je lekker in kan afkoelen. Doe dit vooral want je moet via de blauwe trappen ook weer naar boven. Dit vond ik een helse tocht waar geen einde aan leek te komen maar het was het zeker waard! Deze hotspot is niet aan te raden voor mensen die slecht ter been zijn omdat de trappen enorm stijl zijn en je er ongeveer 30 tot 45min over doet om weer boven te komen.

Zwemmen en snorkelen tussen de manta’s

Op dit eiland kan je snorkelen tussen de enorme manta roggen. Dit is dan ook echt een super mooie ervaring want deze mooie zeedieren zijn echt HUGE! Dit kan je doen bij Mantabay of bij Mantapoint maar wel wanneer het weer of de zee het toelaat. De zee kan heel erg onstuimig zijn waardoor het niet veilig is. Buiten de manta’s zie je tijdens het snorkelen zoveel mooie vissen en koraaldelen waardoor het zeker de moeite waard is om dit te doen.

Genieten van de onderontwikkeling

Nusa Penida is nog niet zo goed ontwikkeld (2018) waardoorje even terug naar de basics moet. Wel heb ik gehoord dat er ondertussen heel wat resorts gebouwd worden dus hier komt snel verandering in. Er zijn genoeg slaapplaatsen beschikbaar maar ik raad het wel aan om op Bali alvast te boeken omdat het eiland wel een trekpleister is. Boeken kan natuurlijk via verschillende boekingssites. Houd er ook rekening mee dat je voldoende cash op zak hebt voor de overnachting, uitstapjes, eten en terugweg want de pinautomaat doet het regelmatig niet door de slechte verbinding. Ik had te weinig bij waardoor ik nog net genoeg cash bij had om van Penida naar Cenigan te varen in een oud bootje tussen de kippenkooien. In Cenigan heb ik dan ook een slaapplek gevonden die ook creditcards accepteerde en waarbij je extra kon opnemen.

Al met al is het eiland Nusa Penida echt de moeite waard voor een bezoek. Ben jij er al geweest dan ben ik benieuwd wat je er van vond.

Veel liefs,

Kyra

Een reactie op “De ongerepte natuur van Nusa Penida

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s