10 dingen die gewoon super chill zijn als je zwanger bent.

Als je zwanger bent heb je natuurlijk een aantal ongemakken die je niet kan voorkomen. Je kan op een gegeven moment je sokken niet fatsoenlijk aantrekken, kan je je doodergeren aan auto’s die te dicht bij jouw autodeur staan geparkeerd want hoe moet je in godsnaam uitstappen met zo’n buik en zo zijn er nog een aantal dingen.

Maar wist je dat er ook veel dingen zijn die gewoon super chill zijn als je zwanger bent? Ik heb hier een lijstje met 10 dingen die ik echt SUPER CHILL vind aan een zwangerschap.

1 . Shop till you drop!

Je buik groeit dus het duurt niet lang voordat je niet meer in je oude kleding past. Dit betekend dus dat je een hele goede geldige rede hebt om te shoppen voor nieuwe kleding. Dit betekend overigens dat je alleen maar positiekleding moet kopen. Ik koop ook jurkjes met heel veel rek erin zodat ik deze na de zwangerschap ook kan dragen.

2 . Shop till you drop deel 2

Er groeit een minimensje in je die niet naakt door het leven kan dus hier moet je ook kleren voor kopen. En wat is er nu leuker dan kleding shoppen voor je eigen kleine frummel?

3 . Toegeven aan je hangryness

Want hé! We moeten eten voor 2!! Dus dit is een goed excuus om toe te geven aan je cravings, hangryness of hamsterwoede zoals ik het wel eens noem. Dat je elke dag zin hebt in een frikandel speciaal kan je niks aan doen want dit komt gewoon door je hormonen. Veel mensen denken dat je nog steeds voor 2 moet eten terwijl het tegendeel allang bewezen is. Maarja…zolang de mensen er nog in geloven kan je dit excuus nog gewoon gebruiken zolang het verantwoord is.

4 . Kan je even de boodschappen uit de auto halen???

Jup, wij zwangere vrouwen mogen niet meer zwaar tillen dus we genieten hier volop van. Ik ben alleenstaand zwanger dus bij mij is vaak mijn broertje de pineut om mee te gaan voor boodschappen en andere dingen die gesjouwd moeten worden. Onze lieve familievriend is weer de pineut om de vuilnisbak aan straat te zetten, kattenbakken te verschonen en me te helpen waar kan. Beide personen doen dit gelukkig met liefde (hoop ik tenminste haha).

5 . Something is moving in your belly

Het moment dat je je kleine baby voelt bewegen in je buik is iets magisch wat alleen jij op dat moment kan voelen. In het begin vond ik het een vreemde en een beetje enge gedachte dat er gewoon iets in je groeit en beweegt maar het is zo genieten wanneer de kleine uk druk bezig is om zich te ontwikkelen.

6 . Nu even niet!

Het huishouden, sporten, verplichtingen, wanneer je zwanger bent kan je dit makkelijk even overslaan. Er groeit een mensje in je en dat kan ontzettend vermoeiend zijn. De eerste maanden had ik verschrikkelijk veel last van vermoeidheid en sloeg echt alles over wat ik over kon slaan. Kon ik eindelijk alle seizoenen van mijn favo netflixserie bekijken zonder me schuldig te moeten voelen.

7 . Je bent nooit alleen

Ik vind het een ontzettend leuke/gezellige gedachte dat ik nooit alleen ben want kleine baby gaat overal mee naartoe. Zelfs wanneer ik in de auto stap naar mijn werk zeg ik zelfs.. kom ukkie we gaan weer centjes verdienen vandaag.

8 . Die verrekte hormonen

Ik merk dat ik iets feller ben geworden in mijn uitspraken, meningen en gedachtes. Ik probeer ze in te houden maar vaak floepen ze er zonder pardon er zomaar uit want tja.. die hormonen he! Je krijgt dan vaak de vraag naar je hoofd of je last hebt van je hormonen en JA INDERDAAD, daar heb je last van!

9 . Uitkijken naar een soort lange vakantie

WOEHOEEE… VERLOF! Ik hoef nog maar 3 maanden te werken en kijk er nu al naar uit om met verlof te gaan. Ik moet zelfs eerlijk zeggen dat ik er steeds meer tegenop zie om naar mijn werk te gaan door die druktemaker in mijn buik want het is gewoon zwaar om te werken tijdens een zwangerschap. Ik werk tot 4 weken voor mijn bevalling en kan niet wachten om in deze weken de laatste dingentjes te regelen en gewoon lekker te bankhangen waarbij niks moet en alles mag.

10 . Een kind

Als laatste is het super leuke aan een zwangerschap dat je natuurlijk een kind krijgt. Er groeit gewoon een kleine mini-you-us-we in je lichaam en dat is bijzonder. Ze zeggen vaak geniet van de zwangerschap want het vliegt voorbij en ik zeg je eerlijk.. dit is ook zo! Nu ik al over de helft zit denk ik echt STOP DE TIJD want ik vind het heerlijk om haar lekker voor mezelf te hebben.

Wat vind/vond jij super chill aan jouw zwangerschap?

Veel liefs,

Kyra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s