Appelrozijnkoeken als quiltypleasure tijdens de zwangerschap

Sorry for what I said when I was hungry…. bekende uitspraak als zwangere toch? Sinds ik zwanger ben heb ik er last van dat als ik ook maar een beetje trek krijg ik METEEN eten moet hebben want anders gaan m’n hormonen spreken en dat is niet altijd handig. Tijdens een zwangerschap groeit er een mini-mensje in je wat betekend dat je iets meer calorieën tot je moet nemen dan gebruikelijk maar dit wel gezond en verantwoord moet zijn. Ook wanneer je erachter komt dat je zwanger bent ga je gelijk kijken wat je wel en niet mag eten of beter kan vermijden tijdens een zwangerschap. Mijn ervaring en beleving is dat die lijst een stuk kleiner wordt wanneer je zwanger bent.

Ben je van de zoete tussendoortjes dan zal je erachter komen dat je vooral specerijen zoals bijvoorbeeld kaneel beter kan vermijden tijdens een zwangerschap en ben ik erachter gekomen dat dit in best veel voorverpakte producten zit. Ook is het zo dat een lekkere snack zoals rozijnen en fruit weer heel erg goed zijn tijdens de zwangerschap. Dit is de rede dat ik heb geëxperimenteerd met ingrediënten die wel mogen om zo een lekker tussendoortje te maken zodat elk tussendoortje een feestje zal zijn.

Ingrediënten:

  • 60 gram rozijnen
  • 2 eieren
  • 125 gram gepureerde appels (ik pak pink lady appels omdat deze zoeter zijn)
  • 125 gram speltbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 eetlepel honing

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden ( ik heb zelf een heteluchtoven)
  2. Meng de zout, bakpoeder door de speltbloem zodat dit klaar staat in een schaaltje.
  3. Doe de 2 hele eieren in een kom en klop deze luchtig op en voeg daarna de gepureerde appels en de honing toe.
  4. Het schaaltje met het mengsel van de speltbloem etc kan nu in de kom en roer dit goed door.
  5. Als laatste voeg je de rozijnen toe en vermeng je alles goed.
  6. Pak de bakplaat en leg het bakpapier erop
  7. Schep met een lepel het mengsel in 5 grote hopen zodat je 5 grote koeken krijgt (kleine hoopjes kan ook als je kleinere koekjes wilt)
  8. Zet de plaat in de oven en laat de koeken 15 minuten bakken (dit geldt alleen wanneer je 5 hoopjes maakt, bij kleinere koekjes varieert het tussen de 8 en 10 minuten)
  9. Als de koeken klaar zijn ( ze zijn zacht van binnen) laat je ze afkoelen
  10. SMULLEN MAAR!!!!

Eventueel voor de variatie kan je ook de appel vervangen door banaan of peren wat ook super lekker is. Of stop er wat walnoten in om gezonde vetten binnen te krijgen.

Wat zijn jouw quilty pleasures tijdens de zwangerschap?

Veel liefs,

Kyra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s