Route Maleisië 4 weken

Deze zomer hebben we een rondreis gemaakt naar Maleisië en zal ik een aantal blogs posten over verschillende highlights van het land. In deze blog laat ik jullie weten welke route we hebben afgelegd en hoelang we overal zijn gebleven. Hierbij moet ik wel zeggen dat we een rustige reis hebben gehad en dat je in deze 4 weken nog meer plekken zou kunnen toevoegen of zelfs een week naar Borneo zou kunnen gaan als je een aantal plekken wat korter bezoekt.

Amsterdam – Bangkok

Wij zijn via Bangkok gevlogen omdat dit veel goedkoper was dan rechtstreeks naar Kuala Lumpur. Aangekomen op Bangkok kom je aan op de internationale luchthaven Suvarnabhumi en onze volgende vlucht naar Kuala Lumpur vertrok via luchthaven Don Mueang. Met je ticket voor de volgende vlucht kan je gratis met de shuttlebus naar het andere vliegveld.

TIP: Boek vluchten bij Airasia en maak een account aan want dan krijg je standaard 10% korting op je vlucht en bagage.

Kuala Lumpur dag 1 & 2

Wij zijn 2 nachten in Kuala Lumpur geweest en voor ons was het genoeg om 1 volle dag te besteden aan dingen die we wilde zien. Houd je van architectuur dan zal je je prima een aantal dagen vermaken in deze stad. Kuala Lumpur is ook de perfecte uitvalsbasis om naar andere delen van het land te reizen waardoor veel reizigers in deze stad beginnen.

Perhentian Islands dag 3 t/m 7

Na de reis en de grote stad Kuala Lumpur waren we echt toe aan een paar dagen relaxen en strand en de Perhentians schenen echt een pareltje voor het oog te zijn. Van Kuala Lumpur hebben we een binnenlandse vlucht genomen van een uur naar Kota Bharu € 20,- p.p. waarna we een taxi hadden gepakt naar het plaatsje Kuala Besut om de boot te pakken naar de eilanden. De Perhentians wordt gekenmerkt door zijn mooie stranden, echter vond ik dit zelf enorm tegenvallen omdat ik de Nusa-eilanden veel mooier vond.

Taman Negara natuurreservaat dag 7 t/m 9

Vanuit de Perhentians kan je de boot weer pakken naar het vaste land. De boten vertrekken om 8 uur s’ochtends, 1 uur en 5 s’middags. De bus vanuit Kuala Besut vertrekt om 10 uur s’ochtends naar Taman Negara dus houd daar rekening mee. Als je deze bus pakt kom je rond 7 uur s’avonds aan in Kuala Tahan wat het dorpje is om naar de Taman Negara jungle te gaan. De busreis kost 80RM p.p wat neerkomt op € 17,- p.p en het is een pittige reis met ontzettend veel hobbels in de wegen. Op deze plek bieden ze ook diverse excursies aan waaronder ook meerdaagse trektochten door de jungle. Afhankelijk van je eigen wensen kan je ervoor kiezen om langer te blijven in Kuala Tahan alleen wij gingen de jungle verkennen op eigen houtje dus vonden 2 dagen meer dan voldoende.

Cameron Highlands dag 9 t/m 12

De Cameron Highlands is echt een wereld van verschil met de rest van Maleisië. Het is er ontzettend groen en een ware Walhalla voor de actieve wandelaar. Je hebt er ontzettend veel te zien en te doen waardoor je hier wat langer kan blijven. Huur een scooter en verken de omgeving door de leuke bergpassen af te rijden om daar naar de vele farms te gaan. Houd er hier rekening mee dat het klimaat ook anders is want het is er een stukje koeler dan de rest van het land door de hoge ligging. Wij hebben vanuit Taman Negara een combiticket gekocht zodat we eerst 3 uur met een bootje door de jungle konden varen en daarna op de bus konden stappen naar Cameron Highlands voor 80RM (€17,-). Houd er weer rekening mee dat je een volle dag onderweg bent naar Cameron Highlands mede door de slechte wegen.

Penang Georgetown dag 12 t/m 16

In Cameron Highlands heb je een groot busstation waar er meerdere bussen per dag vertrekken naar bekende plaatsen waaronder ook Penang. Voor 30RM (€6,50) hebben we de bus gepakt naar Butterworth om vanuit daar de ferry (€ 0,33) te pakken naar Georgetown. De bus van Cameron Highlands naar Butterworth doet er ongeveer 4,5 uur over met een tussenstop en reis je in een luxe touringcar. Georgetown heeft echt mijn hart gestolen want je kan daar makkelijk een week verblijven. Er is van alles te zien en te doen en je kan er echt heerlijk eten. De mensen zijn ook geweldig waarbij je een hele mix aan culturen kan ontdekken. Persoonlijk had ik iets langer in Penang willen blijven al was het alleen al voor het eten.

Langkawi dag 16 t/m 23

Vanuit Penang kan je per boot vertrekken naar het eiland Langkawi voor 60RM (€12,70) en doet er ongeveer 2,5/3 uur over. Mocht je zeeziek zijn of liever niet in een boot stappen aangezien deze niet echt meer modern zijn, kan je ook per vliegtuig voor een klein prijsje naar Langkawi vliegen in een kleine half uur. Langkawi is een eiland waar je je gerust een dikke week kan vermaken of zelfs langer. Je hebt er mooie stranden, lekker eten en heel veel bezienswaardigheden die makkelijk per scooter te bereiken zijn.

Penang dag 23 t/m 24

Omdat we vanuit Penang terug naar Bangkok zouden vliegen hebben we de boot teruggepakt van Langkawi naar Penang omdat er geen vluchten vlogen van Langkawi naar Bangkok. De tickets hadden we geboekt via AirAsia omdat we daar door in te loggen standaard 10% korting kregen op tickets en bagage. We hebben daar een hotel gepakt vlakbij het vliegveld met een zwembad.

Bangkok dag 24 t/m 25

In Bangkok hadden we dezelfde reis als we zijn gekomen maar dan omgekeerd. We kwamen vanuit Penang aan op vliegveld Don Mueang waarna we een leuk hotel hadden geboekt om te overnachten. De volgende dag moesten we namelijk naar de internationale luchthaven Suvarnabhumi om daar onze vlucht weer te pakken naar Amsterdam.

Een leuke reis van 4 weken. Zou ik deze reis hetzelfde plannen?? Nee dat niet, ik had zelf iets minder lang op Langkawi verbleven en de Perhentians zelfs overgeslagen om zo een week Borneo te kunnen meepakken. Al heb ik nu wel weer plekken van mijn bucketlist kunnen afstrepen en kan ik weer een reis gaan plannen om alsnog een keer naar Borneo te gaan samen met mijn dochtertje als ze oud genoeg is.

Zijn jullie al een keer in Maleisië geweest en hoe was jullie route?

Veel liefs,

Kyra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s