Dingen waar ik tegenaan loop als single mommy

In deze blog wil ik het hebben waar ik tegenaan loop als alleenstaande moeder en hoe ik deze dingen oplos. Of je nu alleenstaande moeder bent of als je man/vriend weer is gaan werken na de kraamtijd, misschien heb je er iets aan.

Het huishouden

Het huishouden is echt niet meer zoals het was bij me. De was stapelt zich op, als de katten vechten vind je in alle hoeken kattenharenpluimen en zien mijn ramen er niet uit omdat ik een hijgende hond op de vensterbank heb staan zodra ze een andere hond op straat ziet lopen. Jessy vind het heerlijk om continue bij je te liggen en hangen dus geef ik daar gehoor aan omdat ik m’n meisje natuurlijk gelukkig wil maken en houden. Mijn oplossing… Een draagdoek! Dit heb ik vanaf het begin af aan gedaan en is eigenlijk ook een Indisch gebruik want daar word een baby namelijk het 1e jaar continue gedragen in een doek/sjaal welke een Sarong heet. Jessy vind het heerlijk om daar in te liggen en valt door mijn bewegingen vrijwel direct in slaap omdat dit haar het gevoel geeft dat ze weer in je buik zit. Ook kan ik gewoon lekker stofzuigen etc omdat een stofzuiger bijna hetzelfde geluid en volume is als wat een baby hoort in je baarmoeder.

Douchen

Dit is nogal een opgave wanneer je alleen bent en een baby hebt die continue bij je wilt zijn. Mijn oplossing… Samen douchen. Rond een uurtje of 9 krijgt Jessy flink last van buikkrampen en kan ze echt krijsen. Dit is voor mij een goed moment om met haar samen te douchen omdat dit haar buikkrampen verlicht, huid op huid contact ontzettend goed is voor de hechting tussen jou en je kindje en je jezelf eventjes op kan frissen. Let er wel op dat je ALTIJD een speciale douchehandschoen gebruikt of een hydrofielluier om je onderarm wikkelt en onder het kontje van je baby houd want natte lichaampjes zijn ontzettend glad en je wilt je baby niet laten vallen.

Haren wassen

Wanneer je samen met je kindje doucht kan je natuurlijk niet je haren wassen. Ik heb voor Jessy een mosesmandje wat haar bedje is en ik leg haar daarin en zet haar naast me neer in de badkamer. Zo kan ik op mijn knieën met mijn hoofd onder de badkraan mijn haren wassen en zing ik ondertussen het liedje In de maneschijn zodat ze niet gaat huilen. Soms als ik visite heb zoals mijn zusje dan duw ik Jessy even bij haar in der armen en spring ik onder de douche om op mijn gemak zonder vals gezongen kinderliedjes mijn haar te kunnen wassen.

De grote boodschap

Wanneer je bent bevallen kan je last hebben van wat ongemakkelijkheid down under waardoor de grote boodschap wat langer duurt. De eerste keer was een ramp omdat Jessy ging huilen en ik zo snel wilde zijn waardoor ik dacht dat mijn hechtingen kapot waren geklapt door het snelle persen. Nu doe ik het wanneer ze echt in coma ligt of doe ik het lekker smakelijk met haar in een draagdoek of zet ik haar in de maxicosi naast me zodat ik tijdens de boodschap haar heen en weer kan wiegen.

Koken zonder dingen aan te laten branden

Ik adviseer om geen draagdoek te gebruiken wanneer je aan het koken bent omdat kans op gespetter van boter etc gevaarlijk is voor je kindje. De ene keer probeer ik Jessy in de schommelstoel te doen maar vaak begint ze dan toch te jammeren. Nu heb ik ontdekt dat ze heel lekker kan slapen in de maxicosi dus ga ik een rondje rijden met de auto zodat ze in slaap valt. Wanneer ik haar dan slapend uit de auto haal zet ik haar weg op de bank en laat ik haar in de maxicosi zitten zodat ik even kan koken zonder dat ze wakker word. Deze methode gebruik ik ook wanneer ik thuis kom van mijn moeder en nog even snel iets moet doen in huis zoals bijvoorbeeld strijken.

Dag en nachtvoeding

Dit vind ik toch wel het zwaarste. Om er alleen voor te staan als het gaat om de voeding. Nu heb ik ervoor gekozen om borstvoeding te geven en ben ik gelukkig gezegend met een overvloed aan melk want ik zag het niet zitten om telkens naar beneden te gaan om een flesje te maken. Kies je wel voor flesvoeding dan raad ik aan om gewoon alle benodigdheden op je slaapkamer te zetten. Ook is mijn bed ontzettend groot waardoor ik haar vaak gewoon verschoon op mijn bed omdat de andere helft toch niet bezet is door een snurkende man. Het aankleedkussen, doekjes, luiers liggen gewoon op de andere helft.

Boodschappen doen

Ik irriteer me echt dood om het coronavirus. Het is namelijk zo dat ik natuurlijk geen boodschappen kan doen met Jessy waardoor ik genoodzaakt ben om Jessy eerst naar mijn moeder te brengen zodat ik even boodschappen kan doen. Gelukkig gaat het bij mij alleen om brood en vleeswaren want het avondeten bestaat bij mij uit Hellofresh wat elke week gewoon gebracht word thuis.

Emoties en vooral onbegrip als alleenstaande moeder

Tijdens een zwangerschap en wanneer je pas je kindje hebt gieren de hormonen door je lichaam. Bijna elke dag veranderd je kindje en krijg je de eerste mijlpalen zoals een eerste lach, de eerste brabbel en nog veel meer. Ik kan daarom ook echt niet begrijpen dat je zoiets zou willen missen en word ik soms echt boos op de andere kant omdat hij ervoor heeft gekozen om het wel te willen missen als je begrijpt wat ik bedoel. Jessy is zo’n heerlijk kind en groeit zo ontzettend snel. Bij de geboorte was maatje 50 nog veel te groot voor haar maar nu, 7 weken later past ze maatje 56 al bijna niet meer. Deze lastige momenten heb ik maar even gelukkig omdat het een wonder is dat ik haar elke dag mag meemaken, kan zien groeien en vooral van haar kan genieten. Dat de ander dat niet wilt is zijn verlies en iets waar hij later mee zal moeten dealen.

Heb je hier ook last van, wees dan ontzettend trots op jezelf dat je het ouderschap gewoon alleen doet, mag meemaken en besef dat een kindje krijgen niet vanzelfsprekend is. Het is een geschenk waar je hopelijk de rest van je leven van kan genieten ook al is het soms ontzettend zwaar alleen. Als ik er even doorheen zit na een flink huiluurtje van Jessy en ze slaapt eindelijk dan kijk ik naar dat lieve koppie en besef ik me dat de zware dingen het waard zijn. Want de gezegde klopt…. Je krijgt er zoveel liefde voor terug.

Veel liefs,

Kyra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s