olé olé al 4 maanden gaat het oké

4 maanden, bijna 4 maanden oud is mijn kleine vrolijke meisje. Dat betekend ook 4 maanden met constante ontwikkelingen, ontdekkingen en leermomenten voor ons beide.

Na 3 maanden verlof ben ik weer een maandje aan het werk en probeer ik tegelijk alle ballen in de lucht te houden. Zo heel goed ben ik niet in jongleren dus de bal van het huishouden knalt regelmatig op de grond. Van mijn schone kleren uit de droger halen om gelijk aan te trekken tot pas om half 9 s’avonds eten omdat Jessy niet wil slapen, het hoort er blijkbaar een beetje bij als je alleen bent. Ik vind het niet erg maar soms kijk ik eens kritisch door mijn huis en lijkt het net alsof ik een huisfeest heb gehouden waaraan ik me ontzettend kan ergeren. Er zijn avonden bij dat Jessy lekker al om half 7 in coma ligt en dan is het rare dat ik er altijd voor kies om gewoon lekker in bad te gaan, te chillen of kleren te naaien i.p.v. het huishouden te doen. Herkenbaar?? Ik zal nog een aantal dingen benoemen waar ik de eerste maand na mijn verlof van genoot en minder van genoot.

Eerste dag werken was een HEL

De eerste werkdag moest ik m’n dochter naar mijn tante brengen. De hele ochtend verliep perfect. Wekker om 5 uur, bakje koffie, Jessy om 6 uur wakker maken, eten, spelen, 7 uur alles in de auto. Maar toen….. Eenmaal aangekomen bij mijn tante lag m’n kleine frummel lekker te slapen en ik moest naar mijn werk. Ze werd niet wakker om te huilen dat ik weg ging, ze had het dus niet door, ik vond dit erg. Ik heb mezelf ontzettend groot gehouden toen ik weg liep bij mijn tante maar eenmaal in de lift huilde ik tranen met tuiten omdat ik mijn meisje een hele dag moest missen en zij mij waarschijnlijk niet mistte.

ByeBye borstvoeding

Dit vind ik dus ook heel erg. Mijn meisje weigert de borst omdat ze nu 3,5 dag uit een flesje drinkt. Een flesje is natuurlijk makkelijker en kan ze nog een beetje rondkijken. Ook mijn melkproductie zit in een flinke dip doordat ze weigert en het afkolven tijdens werktijd erg moeizaam verloopt bij me. Ik geef nu alleen s’avonds borstvoeding en s’nachts als ze wakker word omdat ze er dan weer echt behoefte aan heeft en ook de fles weigert. Ik hoop dat ze dit nog lang blijft doen want niks is lekkerder dan even wat qualitytime. Ik dacht eerst dat ik niet zoveel emotionele waarde zou hechten aan die borstvoedingmomentjes maar toch vind ik het echt bijzonder dat ze groeit en ontwikkeld van mijn eigen gemaakte melk en hecht ik er dus wel veel waarde aan. Ik zou deze momentjes niet ineens willen missen en hoop ook dat ze niet abrupt wil stoppen met de borst. Nog een feitje…. Die glimlach die je krijgt tijdens borstvoeding krijg je niet met het geven van de fles dus die momenten zijn echt onbetaalbaar en wil ik nog lang van kunnen genieten. Tot nu toe wilt ze dus s’avonds de borst en is ook echt ons momentje geworden om even lekker te kroelen en te relaxen samen na een drukke werkdag.

Helloooo sprong 4

Wie kent het boek Oei ik groei??? Degene die het wel kennen zullen weten dat sprong 4 de minst leuke en langste ontwikkelingssprong is van een baby. Net als je gaat werken beginnen ze ongeveer aan die sprong en worden ze vervelend, huilerig, hangerig en slapen ze slecht. Ik had eerst niet door dat het door de sprong kwam dus ik voelde me echt kei schuldig dat ik weer was gaan werken. Het voordeel vind ik wel dat Jessy ontzettend veel wilt kroelen en deze mama houd heeeel veeel van kroelen. Door deze sprong word alles wel veel leuker vind ik omdat ze veel meer gaan ontdekken en je meer dingen met ze kan doen en ondernemen omdat ze het door krijgen. Het echte pasgeboren babygedrag gaat er daardoor een beetje vanaf vind ik.

Ik ben geen baby meer mam

Op het moment dat ik ging werken ging Jessy ook ander gedrag vertonen. Door de sprong die ze maakt merk je ook dat haar mentale en lichamelijke ontwikkeling met sprongen vooruit gaat. Ze wilt bijvoorbeeld niet meer als een baby liggen want dan gaat ze drammen. Ze wordt driftig als je eet en zij krijgt niks waardoor ik met 3.5 maand al ben begonnen haar hapjes te geven welke ze ook ontzettend lekker vind. Oja en niet te vergeten dat ze mijn hand wegmept als ik haar wil helpen met haar flesje want tjaaa… ze is geen baby meer en kan heus zelf wel de fles vasthouden. Ook een rede dat ze niet meer aan de borst wilt is omdat alles veeeel interessanter is dan die tiet en met een flesje kan ze alsnog lekker rondgapen. Op een dag had ik haar vast en ben ik gaan beseffen dat de tijd zo snel gaat want ze is ook echt geen babybaby meer. Ze is zo ontzettend hard gegroeid en brabbelt al de oren van m’n kop af wat het in huis steeds gezelliger maakt.

Huishouden VS rust

Een constante strijd die ik lever in mijn hoofd als ik weekend heb. Lekker een dutje doen met m’n kleine meid of snel poetsen. Na het werk ben ik helemaal kapot maar je blijft gaan om voor je kind te zorgen (slapen is voor apen). De ene keer slaapt ze om half 7 al maar er zijn dagen bij dat ze pas om 9 uur gaat slapen i.v.m. buikkrampen en huilbuien. Tijdens mijn verlof sliep ze al best snel door in de nacht maar na mijn verlof werd ze opeens elke nacht wakker. Die gebroken nachten vind ik echt zwaar maar doe het toch met alle liefde. Na een maand hebben we ons ritme te pakken en gaan we in het weekend na de 1e voeding om 5/6 uur nog even lekker dutten op bed. Na het dutje krijgt ze om 9 de 2e voeding en gaat ze in de kinderwagen om even met de hond te wandelen en meestal valt ze dan eventjes in slaap waardoor ik snel kan poetsen. Word ze wakker dan gaat ze in de draagdoek en gaan we samen het huishouden doen die dan wel 2x zo lang duurt omdat we tussendoor dansen en ik als een achterlijke liedjes aan het zingen ben. Vaak doen we s’middags samen een dutje in mijn grote bed of ik ga even netflixen op bed en ukkepuk ligt tegen me aan te slapen. Zo genieten we samen van het weekend en rusten we uit, doen we het huishouden zodat we weer fris en fruitig aan een nieuwe werkweek kunnen beginnen.

Ze wordt eenkennig

Sinds een week word ze dus eenkennig. Wilt alleen maar door mij getroost worden als ik er ben en ze heeft gehuild toen ze me weg zag gaan. Als ze huilt wanneer ik wegga ren ik bijna naar buiten voordat ik m’n vader bel om me ziek te melden van het werk. Aan de andere kant word m’n ego wel gestreeld want she just loves meeeee!!

Lekker douchen in de ochtend

Voordat ik Jessy had kwam ik net op tijd uit m’n mensenmand om al rennend mezelf klaar te maken voor een werkdag. Nu ik Jessy heb kom ik dus WEL op tijd uit mijn mensenmand waardoor ik dus ook de tijd heb om lekker te douchen in de ochtend. Soms is Jessy al om 5 uur wakker of zelfs iets voor mijn wekker. Dan gaat ze na haar eerste voeding in de maxicosie en zet ik haar in de badkamer zodat ik letterlijk zingend onder de douche sta en mijn meisje lekker aan het lachen is omdat moeders haar neus tegen de douchewand aan drukt en lekker gek staat te doen onder de douche. Door haar zijn mijn ochtenden een stuk leuker geworden. BYEBYE OCHTENDHUMEUR!!

We gaan gewoon lekker chill door het leven

Voordat ik Jessy had was ik een stresskip, workaholic in het kwadraat en een echte planner.. Daar is NIKS meer van over (sorry pa/baas). Ik zeg altijd ik doe gewoon wat Jessy wilt en dan gaat het goed. Werk komt niet meer op de eerste plaats zoals eerst. Dat betekend niet dat ik mijn best niet meer doe maar ik neem mijn werk niet meer mee naar huis en lig er niet meer van wakker. Ik probeer wel een planning te maken maar dit veranderd met de minuut omdat m’n dochter ook met de minuut van gedachte veranderd. Gelukkig is ze ontzettend makkelijk dus als ik even snel iets moet doen op mijn vrije maandag dan gaat ze gewoon eventjes mee naar kantoor. Kan ze gelijk even kijken wat haar werkplek wordt later haha.

Nog steeds geniet ik elke dag van m’n wondermeisje en word ik soms verdrietig dat de tijd zo snel gaat want kids groeien echt veel te hard. Bij ons in huis is het echt elke dag een feestje en word ze letterlijk lachend wakker en gaat ze met een glimlach naar bed waarbij ze brabbelend in slaap valt. Het is soms zwaar om alles alleen te doen maar het scheelt echt dat de liefde die je ervoor terug krijgt van je kindje het zooooo waard is.

Hoe ging jouw eerste maand na het verlof?

Veel liefs,

Kyra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s