Hoe doet ze het toch

Je kindje slaapt en jij zit rustig op de bank even door je instafeed te scrollen. Ik durf te wedden dat iedereen wel een mama-influencer volgt of een mama die denkt dat ze mama-influencer is. Je ziet een foto van haar met haar killerbody waarbij ze schrijft 6 weken post partum (na de bevalling)…HOE DAN! Of je ziet de leuke kiekjes waarbij ze in haar verlof er super verzorgt uit ziet met de kinderwagen op het terras nippend aan een sojalatte terwijl jij (lees ik) blij moet zijn met een opfrisbeurt met een washandje. Ikzelf was ontzettend bang dat ik weer onzeker zou worden over mijn lichaam omdat ik 15 kilo was aangekomen tijdens de zwangerschap. Ook ik schrok nadat ik die kleine eruit had geperst dat ik er nog uitzag alsof ik 6 maanden zwanger was. En ik zeg je eerlijk… ik had eerst maatje 34/36 maar pas na 4 maanden nog steeds niet in mijn oude broeken en ik zit er totaaaal niet mee. Maar toch spookt de vraag door mijn hoofd met.. Hoe doen ze het toch?

Sommige vrouwen zijn gezegend met een snel herstelproces. Mijn zusje had dat ook, die paste binnen notime weer in haar oude kleding. Ieder lichaam is anders en dus ook elke zwangerschap, bevalling, herstel is anders. Ik had dan weer het geluk dat ik 4 uur na de bevalling op mijn gemak een rondje kon wandelen door het ziekenhuis alsof er niks gebeurd was die nacht. Duurt je herstel wat langer? Dat geeft niks want ik zei ook tijdens mijn zwangerschap dat ik weer zo snel mogelijk ging sporten. Tot op heden ben ik nog niet geweest, weet de weg ernaartoe niet meer, heb er geen zin in en vind mijn lichaam met de oude zwangerschapstekenen dikke prima. Ik heb er serieus problemen mee dat vrouwen het streven hebben om zo snel mogelijk weer in hun oude kleding te kunnen. Geef jezelf in godsnaam de tijd om te herstellen, geniet van je kleine baby, wees blij met de kleine dingen die je weer kan doen. Ik ben namelijk al helemaal happy als ik in 1 douchebeurt m’n haar heb gewassen, m’n lichaam heb gescrubd, mijn benen heb kunnen scheren en mijn lichaam heb kunnen insmeren met bodylotion. Deze lange douchebeurten zijn ontzettend zeldzaam dus ben ik ook echt de kleine dingen zo gaan waarderen. Net als WARME KOFFIE kunnen drinken of of of een boterham eten zonder dat je kind onder de kruimels zit omdat ze continue vastgehouden wil worden… ook zeldzaam als je een baby hebt.

Het belangrijkste is dat je stopt met vergelijken. Zodra je dat doet ga je zelf ook gelukkiger en beter in je vel zitten. Vaar je eigen koers met je gezin en doe de dingen waar jij gelukkig van word. Het zit helaas in ons moederhart dat we ons altijd schuldig voelen, denken dat we het niet goed doen of dat er zoveel verbeterpunten zijn. Maar mijn mening is dat dit komt door de huidige maatschappij waarin we leven. Iedereen geeft zomaar een mening zonder dat erom gevraagd is en beseft niet dat vrijwel iedere ouder een keuze maakt waarbij er een denkproces is geweest waarom diegene die keuze zou maken voor zijn/haar kind. Wil je ook een keer aan een sojalatte nippen op je gemak, vraag een familielid mee of vriendin om lekker naar het terras te gaan. Als ik naar het terras ga, ga ik nooit alleen omdat Jessy lekker druk is en ik niet op mijn gemak een drankje kan doen zonder dat ze m’n glas uit m’n handen slaat. Ik ga dan lekker met mijn moeder of broertje zodat zij Jessy even bezig kunnen houden zodat ik kan genieten van mijn WARME kop koffie of thee.

Het is heel logisch dat je je eigen verzorging op een laag pitje zet want je kindje gaat eenmaal voor. Ik loop er in het weekend ook bij als ma Flodder en laat soms mijn hond s’ochtends in de tuin poepen omdat ik er gewoon niet vertoonbaar bij loop en dus de straat niet op wil. Het geeft niet en zet geen druk op jezelf. Wanneer m’n dochter slaapt kleed ik me rustig aan en doe ik een make-upje op m’n gezicht of ga ik even lekker in bad. Doordeweeks doe ik dit samen met haar want dan zit ze in haar maxicosie bij me in de badkamer. Voor mijn zwangerschap zei ik altijd over moeders dat ze zich niet zo moesten verslonzen…. maar hier kom ik op terug. Natuurlijk moet je je niet verslonzen maar soms heb je gewoon geen fut om jezelf uit je trainingsbroek te laten vallen om even snel een pot voeding te moeten halen dus doe je het maar in je trainingsbroek. Nu snap ik het. Laatst stond ik zelfs op mijn roze pantoffels buiten en kwam er pas in de auto achter dat ik nog geen schoenen aan had getrokken. Gelukkig moest ik alleen naar mijn moeder dus ben ook echt niet omgedraaid en heb gewoon het lak aan wat mensen in de straat van me vinden. 2 weken geleden liep ik ook in mijn sportlegging waarbij ik een compliment kreeg over mijn figuur.. ik moest zo hard lachen want ik had die legging alleen maar aangetrokken omdat er aan de bovenkant een brede band zit die mijn vetrol in bedwang houd en heb dat ook lachend verteld aan diegene… i simply don’t care what other people think.

Lang verhaal met een hoop onzin erin maar het enige wat ik met deze blog wil zeggen is dat je gewoon lekker jezelf moet zijn en moet doen waar je jezelf goed bij voelt. Vergelijk je niet met die fabulous instamama’s en laat je niet kleineren door de moedermaffia die alles maar beter weten. Wil je helemaal opgedirkt naar de supermarkt, dikke prima… Wil je naar de supermarkt met een trainingsbroek, spuugvlekken in je shirt en melkpoeder in je haar, ook dikke prima. We zijn allemaal mama op onze eigen manier met onze eigen unieke kinderen en wees gelukkig met wat je hebt. Wees ook trots op jezelf, niet iedereen (met name mannen) is in staat om een paar kilo uit te persen en er dag en nacht voor klaar te staan. Moeder zijn is een gave die moedernatuur ons gegeven heeft en wees daar trots op.

Veel liefs,

Kyra

Sidenote: Ben je een fabulous instamama… voel je niet aangevallen. Als jij blij bent en je wilt het showen aan de rest van de wereld is dat ook dikke prima, petje af dat je het voor elkaar krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s