1 jaar

Vandaag precies 1 jaar geleden kwam ik erachter dat ik zwanger was. 1 jaar geleden dat ik nietsvermoedend ging klagen bij de huisarts dat ik zo ontzettend moe was en dacht weer een blaasontsteking te hebben. Een jaar gaat snel, ontzettend snel. Het was een jaar waarbij mijn leven op z’n kop stond, een jaar waarbij er belangrijke beslissingen genomen moesten worden, een jaar met veel tranen van verdriet maar nog meer van geluk en een jaar waarbij ik een echte leeuwin ben geworden die haar welp beschermt.

Het is goed om even stil te staan en terug te denken dat ik het weekend voordat ik zwanger werd stond te feesten op een festival en 2 dagen later met een positieve test in mijn handen stond. Om even stil te staan wat voor onzin ik naar mijn hoofd geslingerd kreeg met uitspraken als “je kan het toch gewoon weg laten halen”, “het kind krijgt een kuttoekomst met jou als moeder die werkt” en ik ben trots dat ik toch mijn eigen hart heb gevolgd. Om even stil te staan bij het feit dat alles op tijd af was met alle hulp van familie zodat mijn meisje nu niks tekort komt.

Een bewogen jaar met de geboorte van mijn wondermeisje op 29 maart, een meisje die me gelijk liet inzien wat onvoorwaardelijke liefde is en de rest nooit iets had voorgesteld of in de buurt kwam van liefde. Dit kleine meisje heeft het voor elkaar gekregen dat ik andere prioriteiten ging stellen waardoor mijn werk niet meer op nummer 1 kwam zoals voorheen. Ze heeft het voor elkaar gekregen dat ik een leeuwin ben geworden die echt alles eraan doet om haar welpje te beschermen en lief te hebben.

Het is een kind met duidelijke voorkeuren naar mensen toe en elke week zie ik steeds meer karaktertrekken die ze duidelijk van mij heeft. Het is een meisje die zo ontzettend lief is maar tegelijkertijd enorm veel chaos kan schoppen als haar iets niet zint. Vanaf 29 maart is het elke dag feest, geniet ik met volle teugen, maakt ze me een beter persoon en leer ik veel van haar.

Ik wil diegene oprecht bedanken die een andere keuze heeft gemaakt. Niet bedanken omdat diegene als een angsthaas letterlijk weg is gevlogen en zijn verantwoordelijkheid niet wil nemen. Maar bedanken dat ik door zijn stomme keuze een sterkere vrouw ben geworden, mijn grenzen durf aan te geven, heb ik geleerd te kiezen voor m’n meisje en mezelf en vooral geleerd dat ik moet strijden voor diegene die ik lief heb. Ik meen dit bedankje oprecht. De hele moeilijke situatie maakt mij een betere moeder omdat ik alles op alles zet om mijn meisje gelukkig te maken, te beschermen en ervoor te zorgen dat ze niks tekort komt.

Door alles wat er het afgelopen jaar is gebeurd ben ik in staat om mijn meisje te kunnen tonen wat een onafhankelijke vrouw is die strijd voor haar kindje zodat ze zelf ook een onafhankelijke sterke dame zal worden.

Af en toe een korte pauze nemen om een bepaalde tijd in je leven te relativeren is alleen maar goed. Een jaar geleden wilde ik meer geld, een grotere auto, meer van de wereld zien. Maar afgelopen weekend zat heel mijn familie lekker te eten aan m’n tafel na een dag in de tuin werken en keek ik zo eens rond. Op dat moment werd ik overspoeld met geluk en laat ik nu zelfs tijdens het typen een traan. Dit is en was pas rijkdom en daar kan de duurste auto of het grootste huis niet tegenop boksen. Iedereen was zo gezellig aan het kletsen met elkaar, kleine ukkepuk was het eten van m’n moeders bord aan het kijken en dan besef je waar het allemaal om draait en waarvoor je het allemaal doet. Dit moment voelde als puur geluk.

Ik voelde me op dat moment ontzettend gelukkig en trots. Trots op ons als familie en gezin. Wees gelukkig met wat je hebt, zorg voor degene die je lief hebt en zie geluk in de kleine dingen. De jaren vliegen voorbij, leef in het nu, geniet maar kijk soms eventjes terug in het verleden. Je leert ervan en maakt je een beter persoon. Het leven is namelijk te kort om niet te genieten.

Veel liefs,

Kyra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s