Top 10 irritaties als moeder zijnde

Sjesusminaaaa wat vliegt de tijd. Eind van de maand ben ik alweer 6 maanden moeder en doe daarom alleen maar moederdingen. Laatst had ik een gesprek met iemand over bepaalde irritaties die ik heb sinds ik moeder ben. Ik zal mijn top 10 eens laten lezen aan jullie.

Mensen die gedronken hebben

Voordat ik moeder werd was ik zelf een goede feestganger en stond ik regelmatig met 1 vingertje in de lucht en m’n andere vingers om een glas bier of doos flugel. Als ik op het terras zit met m’n kleine spruit kan ik me kapot ergeren aan mensen die voor m’n dochter gaan hangen om haar te bekijken met hun alcoholadem. Ten eerste… Het is geen aap die je bewondert en ten tweede.. Ga weg met je alcohollucht. Gelukkig ben ik nog feller dan ik eerst was dus dat ze boven m’n dochter hangen is maar een sec of 2.

De oh zo gevreesde moedermaffia

M’n zusje had het er wel eens over en ik dacht jaja wat een onzin.. maar echt, ZE BESTAAN. De moedermaffia bestaat uit een groep moeders die de ideale perfecte mama’s zijn die vinden dat ze je op je vingers kunnen tikken omdat hun opvoedkundig alles perfect doen. Ik ben van mening dat niemand perfect is en iedereen fouten maakt in het moederschap. Je mag best je mening hebben maar dring die mening niet op aan andere want als er maar 1 juiste manier zou bestaan qua opvoeden dan zouden we een handleiding meegeperst moeten hebben tijdens een bevalling.

Het consultatiebureau

Controles, inentingen en wegingen, ze horen erbij zodra je een kind krijgt. Voordat ik moeder werd hoorde ik al horrorverhalen over het consultatiebureau en dacht dat dit allemaal wel meeviel. Nou niet dus!! Telkens als ik daar kom word ik wel weer op mijn vingers getikt. Ze komt te weinig aan, ze komt teveel aan, ik geef te vroeg hapjes, ik moet met groentes beginnen en niet met fruit, ze moet in der eigen bedje slapen, ik mag haar niet teveel dragen/wiegen, kortom… Ik ben een loedermoeder die het niet snel goed doet volgens het consultatiebureau. Ze krijgen het voor elkaar om je onzeker naar buiten te laten lopen waardoor je heel internet weer afspeurt naar de goede opvoedingsmethode. Oja… De 1 zegt trouwens weer wat anders dan de ander over wat juist is dus dat maakt het lekker geloofwaardig.

De tijd

De klok is mijn ergste vijand. Het gaat zo snel!! Ik heb soms het gevoel dat ik teveel mis, teveel moet doen en niks gedaan krijg. Niet alleen de tijd maar de dagen, weken en maanden vliegen voorbij en Jessy groeit veel te snel. Het ene moment past ze dat ene leuke shirtje nog en een dag later is het te klein (nee ik was niet te warm). Al een paar weken moet ik haar kledingkast uitruimen om te kijken wat ze nog wel of niet past want ze heeft zo verschrikkelijk veel dat ik gewoon niet meer weet wat ze allemaal heeft maarja…. ik heb geen tijd of geen zin of ik ontken dat ze groter word of nouja… laat ook maar.

Ik moet stiekem eten/drinken

Stiekem eten en drinken??? JA. Jessy krijgt door dat ik iets aan het eten of drinken ben en dan wilt ze ook. Het zijn dingen die ze nog niet mag met een leuke driftbui als gevolg als ze het niet krijgt. Dit resulteert dat ik mijn glas icetea gelijk achteroverdruk bij het aanrecht of pas aan een ontbijt toekom als ze ligt te slapen. Vorige week waren we aardappelen met rode kool aan het eten en ze was zo aan het drammen dat ze ook wilde dat ik alles maar fijngeprakt heb en aan haar heb gegeven. Ze vond het jammer genoeg heerlijk waardoor ik mijn eten moest delen en ik hou niet van delen als het om eten gaat.

Grote wasjes geen kleine wasjes meer

Je zou denken dat je met een baby niet zoveel meer was zou hebben. Nou ik kwam van een koude kermis thuis. Voordat ik Jessy had, had ik maar 2 wasjes in de week. Nu begrijp ik echt niet waar die berg was vandaan komt. Ik draai wasjes voor het leven en wanneer ik het eindelijk weggewerkt heb staat er alweer een nieuwe mand te wachten op me.

Team no sleep

Moe, ik ben altijd MOE. Het ging een tijdje (lees 3 weken) goed met de nachten maar sinds een kleine week slaapt Jessy in haar ledikant omdat ze te groot is geworden voor haar wiegje. Daarmee zijn ook de gebroken nachten weer begonnen. De ene keer word ze wakker omdat ze veel te verwerken heeft in haar slaap en huilend wakker word, de andere keer wilt ze aandacht of heeft ze honger. Ze gooit nu ook haar tut door de spijlen van het bed of haar knuffeltje waardoor ze weer lekker aan het gillen/jengelen is in de nacht. Ik ga er met alle liefde uit in de nacht maar soms zit ik s’ochtends op het werk aan een emmer koffie en staat mijn gezicht op onweer waardoor ze gelukkig weten dat ze me even met rust moeten laten.

Zacht gekookt ei en overbezorgd zijn

Ik was keihard voordat ik moeder werd en maakte me niet zo snel druk. Nu huil ik al bij een simpele film en voel ik de pijn van een moeder bij een aflevering van ontvoerd. Ik vind het zelfs rot om een vlieg dood te slaan, tenzij ze bij m’n dochter lopen te vervelen. Zodra iemand anders m’n meisje duwt in de kinderwagen en even de wagen loslaat barst ik bijna van kwaadheid uit m’n voegen omdat ik zo bang ben dat haar iets overkomt.

Dat het lijkt alsof je baby je expres tegenwerkt

Je moet naar een belangrijke afspraak zoals het consultatiebureau en hebt alles tot in de puntjes klaar staan omdat je wilt laten zien wat voor goede moeder je bent. Je dropt de kleine in de maxicosie en hoort opeens gepruttel. Je grootste angst wordt werkelijkheid wanneer je je baby eruit haalt. Van top tot teen zit ze onder de POEP. Wanneer dit me weer eens overkomt en ik haal Jessy eruit schatert ze het uit waardoor ik werkelijk denk dat ze dit expres doet. M’n irritatielevel heeft dan z’n top bereikt wat ik hoe dan ook verberg voor de kleine want ik kom dan weer te laat waardoor ik voor mijn gevoel weer gefaald heb als moeder.

Geïrriteerd dat ik geïrriteerd ben

Als laatste kan ik dus ook geïrriteerd zijn omdat ik geïrriteerd ben. Dan denk ik “waar maak je je druk om, doe gewoon chill”. Gelukkig ben ik wat geduldiger geworden sinds ik moeder ben maar soms kan ik even niet tegen bovenstaande dingen. Ik weet ook zeker dat ik daarin niet de enige ben en dat heel veel moeders en vaders dit hebben. In de huidige maatschappij lijkt het of je alles maar moet verbloemen en moet slikken. Mij lijkt dat niet juist omdat je irritaties zich dan opstapelen. Maak er geen taboe van want het ouderschap is gewoon zwaar, kinderen hebben is zwaar, alles regelen is zwaar.

Wat zijn jouw irritaties op het gebied van ouderschap?

Veel liefs,

Kyra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s