wat ik tot nu toe heb geleerd van het ouderschap

EEN HELEBOEL! Ik moet zeggen dat ik vooral mezelf heb leren kennen. Dat zijn kanten van mezelf waarbij ik voorheen dacht dat ik deze eigenschappen nooit zou krijgen. We zullen ze eens opsommen.

Geduld

Ik was voor het moederschap zo ongeduldig als wat. Daardoor was ik dus ook echt bang dat ik geen geduld zou hebben met mijn kleine meid zodra ze op mij zou lijken. Nu is het moment daar en is ze op de leeftijd dat het een echt meisjemeisje aan het worden is met dramaqueengedrag als gevolg. Soms gilt ze alles bij elkaar omdat ze haar zin niet krijgt en ben ik na zo’n bui echt verbaasd over mezelf dat ik gewoon extreem rustig ben gebleven terwijl ik voorheen best een opvliegerig typ was. Wanneer ze met me in gevecht is tijdens een pamper aan doen blijf ik dus ook gewoon rustig en wacht tot ze klaar is met uitrazen zodat ik op een fatsoenlijke manier die pamper vast kan maken.

Heel de dag over je kind praten…DOE NORMAAL

Dit was mijn gedachte voordat ik moeder werd. Nu ik eenmaal zelf moeder ben geworden betrap ik mezelf erop dat ik gerust heel de dag over Jessy kan praten. Van de explosieluier tot de slapeloze nacht die ik heb gehad… Ik vertel het liefst alles aan iedereen. Maar ook ik besef me dat niet iedereen daar op zit te wachten dus probeer (dikgedrukt omdat het vaak niet lukt) erop te letten dat ik gewoon normaal doe en niet telkens over Jessy praat.

Just let it go

Strakke planningen…I LOVE IT! Maar zoals jullie ook wel weten gaat een strakke planning in combinatie met kinderen niet samen. Wanneer een keer iets niet loopt zoals ik het gepland had dan laat ik het gewoon los terwijl ik voor het moederschap flink kon zitten mokken daarover. Ik kan me bijvoorbeeld enorm irriteren aan de huiskamer als er veel rommel staat. Beste tip ever van m’n zusje… Ga gewoon boven op bed liggen want dan zie je de rommel niet. Jullie snappen natuurlijk nu ook waar ik lig te netflixen als m’n baby op bed ligt haha.

Pfff slapenloze nachten..dat trek ik niet

Dat dacht ik ja.. Maar na al maanden slapeloze nachten te hebben gehad blijkt dus dat ik nog steeds leef en rondloop. Vraag me niet hoe ik er soms bijloop maargoed, ik loop. Het mooie van moeder zijn is dat je MOET. Je kan niet even zeggen van “oh vandaag wil ik de kinderen even niet”. Wij vrouwen zijn op een of andere manier zo in elkaar geknutseld dat we door kunnen blijven gaan. Moederinstinct noemen ze dat geloof ik. Ik word bijvoorbeeld altijd al een paar minuten eerder wakker dan Jessy en zit gewoon te wachten tot zij ook wakker schrikt zodat ik gelijk naar haar toe kan gaan zonder over mijn eigen voeten te struikelen met een slaaphoofd. Nog een gek voorbeeld.. Wanneer ik om half 5 van mijn werk wegrijd ben ik zo moe dat ik alleen maar loop te gapen in de auto. Zodra ik dan mijn dochter weer zie barst ik weer van de energie en houd ik dit met gemak vol totdat ze slaapt.

Onvoorwaardelijke liefde

En tot slot wat ik heb geleerd is dat ik nu weet wat onvoorwaardelijke liefde betekend. Zodra ik m’n kleine meisje in mijn armen had voelde ik een soort warme gloed door mijn lichaam gaan wat ik nog nooit eerder had gevoeld. Dit was echt liefde op het eerste gezicht. De onvoorwaardelijke liefde die je voelt voor je kind deed mij doen beseffen dat vorige relaties helemaal niets voorstelde. Ik moet zeggen dat door deze liefde mijn beschermingsdrang ook ontzettend groot is wat echt een pitbull maakt van me.

Wat heb jij geleerd van het ouderschap?

Veel liefs,

Kyra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s